Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи цікавляться рейдери інтелектуальною власністю? Хто хоче опікуватися в’язницями? За скільки можна орендувати двоповерховий будинок під Києвом?


Ірина Біла Останнім часом рейдерські напади і захоплення ефективно працюючих і тому привабливих промислових підприємств в Україні успішно відпрацьовуються за схемами російських серіалів. І вже сьогодні є приклади, коли рейдери успішно захоплюють підприємства за допомогою використання прав на об''єкти інтелектуальної власності. Подробиці – в газеті “Голос України” у статті “Мільйони за ... абревіатуру”.

Газета “Україна молода” стверджує, що уряд Віктора Януковича планує перепідпорядкувати собі пенітенціарну систему, передавши її Мінюсту. Автори законопроекту пояснюють цей крок благими намірами – необхідністю виконувати зобов’язання, взяті на себе Україною при вступі до Ради Європи. Але, насправді, не все так просто, зазначають журналісти і пояснюють, чому – в статті “Хочу забрати в’язниці та ґрати”. У гостях у Віктора Януковича нещодавно побували журналісти газети “Сегодня”. Територія з будинком під Києвом огороджена високим парканом. Сам дім побудований у 60-ті роки як державна дача. Янукович отримав його у довічне користування наприкінці грудня 2004 року як Прем’єр-міністр, а в 2006 Віктор Ющенко підтвердив це право. Про те, як облаштований будинок, скільки має поверхів і як виглядає кабінет Прем’єра – у статті, що так і називається: “В гостях у Януковича”. З приходом весни мешканці міста починають займатися пошуками дачі чи котеджу на літо, де зможуть відпочити домочадці. Але, почитавши оголошення про оренду нерухомості, багато хто буде здивований: варіантів пропонують все менше, а платити доведеться значно більше, ніж рік тому. Як інформує газета “Факти”, скажімо, в передмісті Києва двоповерховий будинок з басейном можна винайняти за 20 тисяч євро в місяць. Навесні, як стверджує “Газета по-київськи”, з’являється ще одна пристрасть – епідемія непотрібних закупок. Люди ніби хочуть додати собі радості маленькими, безглуздими і витратними подарунками. Про те, що спонукає до цього, — в статті “Непотріб, що замінює кохання”.
XS
SM
MD
LG