Доступність посилання

ТОП новини

Конґрес США надіслав на підпис Президентові законопроект про підтримку вступу України до НАТО


Законопроект, крім слів підтримки, також передбачає конкретну допомогу для втілення демократичних, оборонних і економічних реформ, необхідних для вступу до НАТО.

За законопроектом, разом із Україною США мають також висловити підтримку вступові до Північноатлантичного союзу Албанії, Македонії, Хорватії і Грузії.

Законопроект, крім слів підтримки, також передбачає надати цим країнам конкретну допомогу для втілення демократичних, оборонних і економічних реформ, необхідних для вступу до НАТО.

У понеділок цей законопроект повторно схвалила Палата Представників після того, як 15 березня його ухвалив Сенат.

Албанія, Хорватія й Македонія почали працювати для вступу до Північноатлантичного союзу 2002 року.

Україна й Грузія ще не починали переговорів про вступ.

У Грузії, на відміну від України, керівництво та більшість політичних сил і населення держави виступають за вступ до НАТО.

В Україні Президент і опозиція підтримують членство в НАТО, деякі сили владної коаліції виступають проти. Прем’єр-міністр багато разів заявляв, що Україна нині не готова до вступу, посилаючись на низьку громадську підтримку цієї мети.

Прихильники вступу України до Північноатлантичного союзу звертають увагу, що українська влада повинна б більше правдиво інформувати про нього громадян країни, щоб допомогти їм подолати негативні стереотипи радянських часів у ставленні до НАТО.
XS
SM
MD
LG