Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко нагородив державними відзнаками гравців і тренерів національної збірної України з футболу.


Геннадій Мороз Київ, 28 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Від учора збірна України з футболу перебуває в Одесі, де вже сьогодні на стадіоні “Чорноморець” проведе черговий відбірковий матч Чемпіонату Європи проти збірної Литви. А відльотові до Одеси передувала зустріч команди з Президентом України. Віктор Ющенко вручив збірній державні нагороди за успішний виступ на Чемпіонаті світу в Німеччині.

Відповідний Указ про нагородження гравців і тренерів, які так високо піднесли прапор України на футбольному Чемпіонаті світу, Віктор Ющенко підписав ще 19 серпня. І от тільки вчора нагороди таки знайшли своїх героїв. За кілька годин до авіаперельоту Київ-Одеса в столичному Будинкові футболу Віктор Ющенко вручив усім футболістам і тренерам головної футбольної команди України ордени “За мужність”. Тоді як внесок у неабиякий виступ команди в Німеччині наставника збірної Олега Блохіна було оцінено орденом “Ярослава Мудрого”. Пам’ятає Президент і про участь України в тендері на право проведення футбольного Євро-2012.

Віктор Ющенко вірить у перемогу спільної з Польщею заявки, яка зі слів глави держави лише підтвердить Європейські прагнення України. На завершення зустрічі Віктор Ющенко отримав з рук Андрія Шевченка футболку збірної України зі власним прізвищем.

Молодіжна збірна України (U—21) в контрольному матчі у Софії з рахунком 1 : 2 поступилася молодіжній збірній Болгарії.

Тим часом другої поразки поспіль зазнала учора молодіжна збірна України. У черговому контрольному матчі, що передують стартові відбіркового турніру до власного Євро, друга за рангом футбольна команда України у Софії поступилися болгарським ровесникам. Рахунок зустрічі 2 : 1 на користь Болгарії. А гол престижу в складі української “молодіжки” на рахунку Олександра Гладкого.

Українська плавчиня Ганна Хлистунова напередодні здобула “бронзу” на Чемпіонаті світу з водних видів спорту в Мельбурні.

Ганна Хлистунова напередодні здобула першу медаль для збірної України на Чемпіонаті світу з плавання в Мельбурні. У фіналі стометрівки брасом спотсменка встановила новий рекорд України 1: 07,27. Одначе цього вистачило тільки на “бронзу”. Переможниці Чемпіонату Лейсел Джонс із Австалії Хлистунова програла майже 2 секунди.

Учорашній день Чемпіонату з водних видів спорту позначився одразу чотирма світовими рекордами. Три з них на рахунку представників збірної США: Майкла Фелпса, Наталі Кафлін та Аарона Пірсола. Автором ще одного планетарного досягнення стала італійка Федеріка Пелегріні.
XS
SM
MD
LG