Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді стартує фестиваль еротичного мистецтва


Надія Петрів Ужгород, 28 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) - Cьогодні в Ужгороді стартує фестиваль еротичного мистецтва ЕротАртФест «Березневі коти-2». Подібне дійство в Закарпатті відбувається вже друге. Перший фестиваль еротичної літератури відбувся торік у стінах Ужгородського Національного університету. Акція виявилася такою успішною, що організатори вирішили зробити її традиційною і загальноміською.

Організатори фестивалю— добре відомі в Закарпатті люди, які створили неформальне об’єднання митців та культурологів під назвою «Культурне братство». Очолює відомий журналіст, громадський діяч і поет Олександр Гаврош. Учасники братства кажуть, що в Закарпатті дуже хороша й змістовно багата еротична творчість, але над нею все ще нависає табу замовчування, яке збереглося з радянських часів. Молоді й не дуже люди, які бачать в еротиці, оголених тілах прекрасне, стверджують, що мовчати про це не можна. Як з’ясувалося, таких поціновувачів еротичного мистецтва на Закарпатті таки чимало, принаймні відомо, що участь у фестивалі візьмуть щонайменше двох десятків авторів.

Фестиваль стартує сьогодні й офіційна частина його відкриття відбудуться в клубі «New Kreo». На перший вечір, як кажуть самі організатори, запланований розігрів публіки — власне еротичні читання молодих авторів Андрія Любки, Валентина Кузана, Віка Коврея та інших. Згодом відбудеться низка презентацій, а також свої почуття у віршованій формі читатимуть вже відомі метри закарпатської еротики, такі відомі закарпатські поети, письменники й навіть науковці, як Василь Кузан, Олександр Гаврош, Михайло Рошко, Сергій Федака, Іван Петровій.

Крім читань заплановані й споглядальні презентації. Зокрема у рамках фестивалю відбудуться виставки еротичних робіт, зокрема, будуть показані полотна такої відомої закарпатської майстрині як Олена Кондратюк.

Фестиваль має кілька так званих «родзинок»

Вперше в Ужгороді покажуть мистецтво бодіарту. У планах організаторів – провести це дійство на очах у десятків учасників фестивалю. Тобто, передбачається, що розмальовуватимуть моделей безпосередньо на подіумах. Крім цього, цікава акція має відбутися й під час офіційного завершення фестивалю. Завершиться він акцією «The Best Kreo» – неформальною презентацією альманаху «Творчість джинсового покоління», а ще – еротичним графіті. Щоправда, що з цього може вийти, навіть самі організатори ще не уявляють.

Фестиваль лише сьогодні ввечері стартує, тому навіть якщо зараз сісти в авто чи на літак, то спокійно до вечора можна встигнути доїхати до Ужгорода. Крім того, фестиваль триватиме ще два дні, до 30 березня. До речі, на нього вже не лише планують приїхати гості, а й учасники з інших областей України. Як відомо, на фестиваль повинні приїхати гості з Тернополя, які дуже зацікавилися не лише читаннями, а й ідеєю проведення подібних фестивалів у своєму місті.
XS
SM
MD
LG