Доступність посилання

ТОП новини

Рада Безпеки ООН стурбована діями Ірану, який захопив у Перській затоці 15-х британських моряків


Рада закликала Тегеран допустити британських представників до моряків і висловилася за якнайшвидше вирішення питання.

Іранський телеканал Al-Alam транслює виступ Фей Терні (єдиної жінки серед затриманих британських моряків)
Рада закликала Тегеран допустити британських представників до моряків і висловилася за якнайшвидше вирішення питання.

За повідомленнями, Великобританія домагалася жорсткішої заяви, але проти висловилася Росія.

Іран критикує заяву Ради Безпеки ООН. Він стверджує, що моряків затримали в його територіальних водах. Лондон заявляє, що моряків захопили в іракських водах.

Напередодні чільний представник Ірану застеріг, що будь-який тиск із боку Британії лише вповільнить звільнення затриманих.

Як сказав у четвер секретар Верховної ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані, його країна може натомість піти «шляхом закону».

Тим часом посольство Ірану в Лондоні у четвер оприлюднило вже другого листа від імені однієї з затриманих, Фей Терні. У цьому тексті Британію від її імені закликано почати виводити війська з Іраку.

У попередньому листі від її імені йдеться про «вибачення перед іранським народом» за нібито порушення британськими моряками морських кордонів Ірану.

Тегеран раніше оголошував, що найближчим часом збирається відпустити Фей Терні, як єдину жінку серед затриманих, на волю.

Британія вважає, що її моряків могли змусити до таких заяв.

Матеріали до теми:

• Лондон просить ООН допомогти у звільненні британських моряків, затриманих Іраном • Іранське телебачення показало затриманих британських моряків • Великобританія перериває будь-які відносиниз Іраном, доки він не звільнить затриманих британських моряків • Іран затримав 15 представників військово-морських сил Великобританії у Перській затоці
XS
SM
MD
LG