Доступність посилання

ТОП новини

Російський державний телеканал почав новий наступ на супротивників Кремля


Канал «Росія» повідомив 1 квітня, але наче не жартуючи, ніби Олександр Литвиненко пропонував мільйони за неправдиві свідчення проти російських спецслужб.

Канал «Росія» повідомив 1 квітня, але наче не жартуючи, ніби Олександр Литвиненко пропонував мільйони за неправдиві свідчення проти російських спецслужб.

Чоловік, названий «Петром», заявив, що 2003 року в Лондоні Литвиненко вимагав від нього заявити, ніби він як працівник російських спецслужб мав отруїти Бориса Березовського. За це Литвиненко буцімто обіцяв йому 2 мільйони фунтів, а врешті підняв ціну до 40 мільйонів.

Як заявив «Петро», відвернувшись від телекамери й технічно зміненим голосом, після всіх його відмов йому начебто «щось підсипали до кави», а потім попросили розповісти про пропозицію Литвиненка.

Пізніше, коли Березовському надали політичний притулок у Великій Британії, «Петрові», за його словами, повідомили, що так сталося головно завдяки його свідченням. Він вважає, що запис його свідчень перемонтували і сфабрикували, щоб із нього випливало, наче Березовського дійсно хотіли отруїти російські спецслужби.

Із таких слів невідомого російський телеканал дійшов висновку, що Литвиненка могли отруїти особи, зацікавлені приховати свідчення про начебто сфабриковані дані про планований замах на Березовського.

Мільярдер і супротивник Кремля Бориса Березовський в інтерв’ю російській радіостанції «Ехо Москви» відкинув твердження людини, яку показали на телебаченні.
XS
SM
MD
LG