Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат стривожений ситуацією в Україні, але розуміє позицію Ющенка


Заступник голови Делегації Європарламенту у зв''язках з Україною Чарльз Таннок в інтерв''ю Радіо Свобода заявив, що розуміє позицію президента Віктора Ющенка і сподівається, що завдяки новим парламентським виборам буде сформовано стабільну більшість.

Заступник голови Делегації Європарламенту у зв''язках з Україною Чарльз Таннок в інтерв''ю Радіо Свобода заявив, що розуміє позицію президента Віктора Ющенка і сподівається, що завдяки новим виборам у Верховній Раді наступного скликання буде сформовано стабільну більшість.

Президент Ющенко відчував тиск, аби закінчити сагу навколо обмежень його власних повноважень, які неконституційним шляхом відбирав прем''єр-міністр Янукович, уважає євродепутат Таннок. За його словами, Ющенко вважав таку ситуацією неправильною, такою, що не відповідає законному мандату президента.

Європарламентар від Британії зазначив, що Конституційний суд має вирішити, чи були в Ющенка повноваження розпустити Верховну Раду.

«Я глибоко стривожений тим, що розпуск дестабілізує українську політичну ситуацію і економіку, але якщо було вирішено про нові парламентські вибори, то я сподіваюся, що вони трапляться якомога скоріше, народ України проголосує і через це може затвердити свою політичну волю та сформувати, будемо сподіватися, стабільну більшість у наступній Раді», – наголосив Чарльз Таннок.

Він сподівається, що цього разу не повториться ситуація минулого року, коли не було чіткої більшості в українському парламенті, а між фракціями існували величезні суперечки.

Чарльз Таннок зауважив, що чув про звинувачення у підкупі депутатів, аби Янукович досяг магічної, за словами євродепутата, цифри для отримання парламентської більшості. При цьому заступник голови Делегації Європарламенту у зв''язках з Україною зазначив, що якщо існують докази хабарів, то це є дуже серйозним кримінальним питанням, а президент у цьому разі має політичне виправдання скликати нові вибори.
XS
SM
MD
LG