Доступність посилання

ТОП новини

Допоки коаліція чекає, опозиція готується до виборів?


Тетяна Ярмощук Київ, 4 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Укази проти постанов, намети проти пікетів, заяви проти звернень. У другий день після оголошення про розпуск парламенту політичне протистояння в Україні триває.

У Києві почалася війна указів. Президент призупинив постанову уряду про неконституційність указу щодо розпуску парламенту. Коаліція просить Конституційний Суд перевірити правосильність президентського указу про розпуск Верховної Ради. А Печерський суд Києва призупинив дію постанови парламенту про дострокове припинення повноважень членів ЦВК.

Нашоукраїнець Руслан Князевич, який був членом ЦВК під головуванням Сергія Кивалова: "У 6-му пункті указу Президента йдеться, що указ набирає чинність від дня його офіційного оприлюднення, а не опублікування. Таким чином усі постанови Верховної Рази і відповідні постанови уряду, які на виконання постанови Верховної Ради були прийняті, є неконституційними. 85-та стаття Конституції, призначення на посади та звільнення з посади членів ЦВК, Верховна Рада може здійснювати виключно за поданням Президента".

Коаліція розбудовує наметове містечко, опозиція узгоджує передвиборну стратегію

А допоки коаліціянти чекатимуть на рішення Конституційного Суду, опозиція починає готуватися до виборів: формувати штаби та списки. “Наша Україна” та БЮТ вирішили йти окремо. Оскільки так, на їхню думку, вони зуміють отримати більше голосів.

Наметове містечко прихильників коаліції починає розростатися. Натомість опозиція закликає своїх прибічників не виходити на майдани. Лідерка БЮТу Юлія Тимошенко зауважила: “Ці страхи, які сьогодні нагнітаються, нагнітаються для того, щоб порочним корумпованим депутатам, чиновникам, утриматися за свої посади. Ніяких напружень бути не може, просто люди, які сьогодні уособлюють кучмізм, не звикли до демократичних процедур”.

Указ Президента про розпуск парламенту підтримали голови 24-х обласних держадміністрацій і наголосили, що проблем з фінансуванням дострокових виборів Верховної Ради не буде.
XS
SM
MD
LG