Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Шаповал: Рішення Конституційного Суду щодо указу Президента про розпуск парламенту може з’явитися не раніше, ніж за 2 місяці.


Представник Президента у Конституційному суді Володимир Шаповал сьогодні заявив: «Я був здивований, коли прес-служба, не знаю, хто уповноважив, сказала, що за 15 днів буде рішення. Це можна тільки прогнозувати, коли з‘явиться дитина...».

Представник Президента у Конституційному суді Володимир Шаповал сьогодні заявив: «Я був здивований, коли прес-служба, не знаю, хто уповноважив, сказала, що за 15 днів буде рішення. Це можна тільки прогнозувати, коли з‘явиться дитина. А як буде у судді-доповідача це проходити, це вже тиск на суддю, який ще не визначився. Я вважаю, що це не є прийнятним. Тому, виходячи з досвіду, об’єктивно – це, думаю, що не менше, ніж 2 місяці. Якщо це буде дуже пришвидшено, значить там герої України».

Депутати від коаліції звернулися до Конституційного Суду з поданням роз’яснити легітимність Указу Президента про розпуск Верховної Ради, підписаний у понеділок.

Водночас Президент Віктор Ющенко скерував до Конституційного Суду призупинену ним постанову Кабміну (про виконання парламентських рішень) для визначення її правомірності.
XS
SM
MD
LG