Доступність посилання

ТОП новини

«Двері в небо» вимагають землі


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 4 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кілька десятків людей, які називають себе послідовниками християнської церкви «Двері в небо», поставили наметове містечко під стінами Дніпропетровської міської ради. Вони домагаються від влади повернення земельної ділянки, на якій мали поставити свій храм.

«Ні — інквізиції 21-го століття» та «Не допустіть міжконфесійного протистояння» — такими плакатами прихильники церкви завішали кілька десятків метрів турнікету біля міської ради. Десятеро вірян — із білими пов’язками «Я голодую». Організатори пікету запевняють: якщо міська влада не реагуватиме, учасників голодування стане більше.

Люди кажуть, що їхня акція безстрокова — не приберуть намети з-під міськради, доки депутати не продовжать їм договір на користування земельною ділянкою, яку вони отримали 2001 року і де мали намір поставити свою культову споруду.

Представники церкви кажуть, що мають інформацію про те, що міська влада, відмовившись продовжувати термін дії договору з ними, знайшла земельній ділянці в 400 соток нового господаря — її буцімто вже продали за кілька сотень тисяч доларів.

Прихожанин церкви Ігор Безуглий зауважив: «Ми будуємо храм із 2001 року, а влада зараз не хоче нам пролонгувати договір на землю. Я так зрозумів, що земля продана. Тому вони не хочуть, щоб ми там будувались».

Били в барабани і молилися

У міській раді інформацію щодо продажу земельної ділянки не підтверджували, а пікетувальників під стінами намагалися не помічати — хоча гамір долинав до «білої зали», де сьогодні зустрічають Генерального консула Чеської республіки в Україні.

Перший заступник міського голови Анатолій Крупський, вийшовши до людей, пообіцяв, що інформацію про подальшу долю земельної ділянки, яку вони називають своєю, їм нададуть у найближчі години.

О 15:00, як обіцяли, до пікетівальників з міської ради ніхто не вийшов. Але послідовники «Дверей у небо», як виглядає, це не засмутило — вони сподіваються привернути увагу депутатів, які зберуться на позачергову сесію завтра. Прямо на площі перед міськрадою, під барабани і музику, розпочали богослужіння.
XS
SM
MD
LG