Доступність посилання

ТОП новини

15 британських морських піхотинців, яких Іран затримав 23 березня в Перській затоці, прибули до Лондона


У середу про звільнення моряків неочікувано оголосив президент Ірану.

У середу про звільнення моряків неочікувано оголосив президент Ірану.

Махмуд Ахмадінеджад заявив на прес-конференції, що «великий іранський народ і уряд Ісламської Республіки», «як то робив Великий Пророк ісламу, простили цих п’ятнадцятьох» і «пропонують їхню свободу як дарунок британському народові». При цьому він повторив, що Іран мав повне право судити затриманих. Перед цим Президент знову засудив Британію за «порушення» територіальних вод Ірану, нагородив прикордонників, які затримали британців.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер привітав рішення іранської влади щодо звільнення моряків. При цьому Лондон продовжує наполягати, що британців затримали незаконно, стверджуючи, що вони перебували в іракських територіальних водах, а не в іранських, як це запевняє Тегеран.

Прем’єр-міністр Великої Британії також подякував союзникам його країни в Європі й на Близькому Сході та Раді Безпеки ООН за допомогу в звільненні.

Іранському народові Тоні Блер сказав: «Ми не бажаємо вам жодного зла… А розбіжності, які маємо з вашою владою, ми хочемо розв’язувати мирно, шляхом діалогу».

Після оголошення, що моряків звільнять, у світі впали ціни на нафту.
XS
SM
MD
LG