Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України підтвердило, що Юрій Луценко не є громадянином Ізраїлю, заявляє «Народна самооборона»


Як повідомляє прес-служба громадянського руху, лідером якого є нині колишній міністр внутрішніх справ, у відповіді за підписом заступника міністра закордонних справ України мовиться, що МЗС Ізраїлю повідомило: жодних даних про Луценка там не знайшли.

Як повідомляє прес-служба громадянського руху, лідером якого є нині колишній міністр внутрішніх справ, там отримали про це офіційну відповідь українського зовнішньополітичного відомства на депутатський запит Миколи Катеринчука.

У відповіді за підписом заступника міністра закордонних справ України мовиться, що МЗС Ізраїлю повідомило: жодних даних про Луценка там не знайшли.

Водночас Ізраїль попросив надати уточнені дані нібито ізраїльських документів Луценка і оформити запит належним чином як звернення про правову допомогу. Наразі цю перевірку здійснювало посольство України в Ізраїлі через ізраїльські органи.

13 березня заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура має копію ізраїльського документа, в якому мовиться, що Юрій Луценко є громадянином Ізраїлю. За словами Кузьміна, Генеральна прокуратура звернулася з запитами до МЗС України, Інтерполу і МВС Ізраїлю, щоб перевірити цю інформацію.

Офіційних відповідей на ці запити досі не оприлюднювали.

Сам Юрій Луценко категорично заперечує наявність у нього ізраїльського громадянства. 14 березня він заявив, що отриманий факсом документ, на який посилалася Генпрокуратура, є підробкою. Зокрема, за словами колишнього міністра внутрішніх справ України, в цьому папері помилку зробили вже в англійській назві МВС Ізраїлю. Іще через кілька днів лідер «Народної самооборони» повідомив, що отримав у Генеральному консульстві Ізраїлю підтвердження, що документи про його ізраїльське громадянство, про які говорила прокуратура, є фальшивкою. Луценко також заявляв, що подасть на Кузьміна до суду.
XS
SM
MD
LG