Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: Підтримка США вступові України до НАТО — ще одне свідчення послідовної підтримки її стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію


Це рішення американського Конґресу жодним чином не обмежує суверенне право України самостійно ухвалювати рішення щодо кінцевої мети її співпраці з НАТО, звертає увагу прес-служба Міністерства закордонних справ України. Цього ж дня в Москві Державна Дума Росії в своїй заяві назвала підтримку США вступові до НАТО України і Грузії «втручанням у внутрішні справи» цих держав.

Це рішення американського Конґресу жодним чином не обмежує суверенне право України самостійно ухвалювати рішення щодо кінцевої мети її співпраці з НАТО, звертає увагу прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Водночас це рішення США сприяє поглибленню всебічної співпраці України з НАТО на основі Хартії про особливе партнерство, мовиться в повідомленні.

Десяту річницю підписання цієї Хартії відзначатимуть в Україні в липні за участі Північноатлантичної Ради НАТО на спільне запрошення Президента та Прем’єр-міністра України, нагадує МЗС у п’ятницю.

Цього ж дня в Москві Державна Дума Росії в своїй заяві назвала підтримку США вступові до НАТО України і Грузії «втручанням у внутрішні справи» цих держав.

Протягом березня обидві палати Конґресу США схвалили Акт про консолідацію свободи через НАТО. Цей документ передбачає надати політичну підтримку вступові до НАТО України, а також Грузії, Албанії, Македонії й Хорватії, і передбачити фінансову допомогу програмам зближення з Північноатлантичним союзом у цих країнах. Його ще має підписати Президент США.
XS
SM
MD
LG