Доступність посилання

ТОП новини

У черговому матчі в розіграші Кубка Девіса тенісисти збірної України зазнали поразки з рахунком 2 : 3 від команди Греції


Геннадій Мороз Київ, 10 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—У найближчих планах чоловічої збірної України з тенісу було повернення в першу групу Кубка Девіса. Щоправда, з амбітними намірами доведеться зачекати. Після останньої поразки від доволі посередньої збірної Греції українські тенісисти поставили під сумнів власне місце навіть в другому дивізіоні найпопулярніших змагань для національних збірних.

До найнижчих глибин світового тенісу, схоже, прямує чоловіча збірна України в Кубкові Девіса. У черговому матчі другої групи Євро-Африканської зони українці зазнали дошкульного фіаско у гостях проти доволі посередньої навіть за європейськими мірками збірної Греції. Напередодні заключного дня змагань тенісисти з України вели перед у матчі з рахунком 2:1. Одначе на завершальний ривок команди не вистачило. Свої одиночні поєдинки програли і перша ракетка України Сергій Стаховський, і його партнер Олександр Долгополов.

Таким чином, збірна, яка за часів Андрія Медвєдєва грала навіть в елітному дивізіоні світового тенісу, нині змушена лише вести боротьбу за виживання у найпопулярнішому чоловічому змаганні для національних команд. Так, у черговому поєдинку наприкінці липня підопічні Володимира Богданова боротимуться за свою нинішню позицію проти збірної Нігерії. І в разі невдачі в протиборстві з цією африканською командою на українців очікують уже справжні сутінки третього дивізіону Кубка Девіса. Додам, що підсумками останніх матчів у півфіналі світової групи турніру гратимуть збірні Німеччини й Росії, Сполучених Штатів Америки і Швеції.

Тим часом тенісистки продовжували змагатися в індивідуальних турнірах. І одразу дві українки пробилися напередодні в основний раунд представницьких змагань в американському Чарльстоні. І якщо Юлія Вакуленко потрапила до першого кола автоматично, то Юліана Федак у вирішальному раунді кваліфікації в цілому упевнено переграла в трьох сетах Ярмілу Гайдосову зі Словаччини. Суперницею Федак у першому колі турніру з призовим фондом у майже півтора мільйона доларів буде китаянка Чжен Цзе. А Вакуленко протистоятиме 12 ракетці турніру Катарині Среботнік зі Словенії.
XS
SM
MD
LG