Доступність посилання

ТОП новини

Жіночність у стилі космо


Наталка Кудрик Рим, 10 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Вітрини багатьох італійських магазинів напередодні літнього сезону нагадують космічні міні-станції. Сукні кольору металік чи бронзи, сумки та взуття з ефектом блиску і позолоти, а білизна видається зробленою із фольги. Все для неї, космічної леді, образ котрої повертається не тільки на модельні подіуми, але й на вулиці. Жінки і дівчата хочуть бути яскравими та помітними, а італійські стилісти, як завжди, придумали свою філософію для літнього тренду.

Римська вітрина: вечірнє вбрання
Спортивний варіант для космічної леді
Щось подібне вже було, як часто трапляється у світі моди. У 1960-их роках це називалося „стилем Барбарелли” на честь героїні однойменного науково-фантастичного фільму Роже Вадима. Автором чудернацьких космічних костюмів був не хто інший, як французький кутюр’є Пако Рабанн, котрий одягнув героїв стрічки „Барбарелла” у блискуче, блимаюче і сріблясте.

Дівчина з Галактики знову спускається на землю

Відтоді, як людина сягнула космічного простору, космотенденції в одязі були неминучими, кажуть історики моди. Минуло понад 40 років, і дівчина з Галактики знову спускається на землю і крокує міськими бульварами.

Студентка Стефанія, яка придбала у столичному універмазі речі з нової „позолоченої” колекції, зауважила: „Мені до вподоби цей стиль, бо кольори живі, веселі, які роблять тебе помітною серед натовпу. Я купила черевики, що обійшлися всього у 35 євро”.

Рідко яка колекція відомих і маловідомих дизайнерів обходиться без одягу чи аксесуарів із елементами блиску. Доменіко Дольче і Стефано Ґабанна жартують, що їм замало земного простору – хочуть сягнути Місяця. Міланські стилісти експериментували із корсетами кольору металік, які, за їхніми словами, вдало підкреслюють жіночі форми.

Для Донателли Версаче сучасна Аліса з космічної країни чудес – це жінка рішуча і з характером, котра бере усе найкраще від життя. Інші вважають, що одяг кольору бронзи захищає жінку і тим самим дає відчуття впевненості.

Золоте, сріблясте – добре, але і чорний колір переживає новий бум

Продавці магазинів розповідають, що позолочені або сріблясті речі не залежуються, їх купують і жінки, й дівчата. Власниця римського магазину Адріана продала цими днями кілька суконь для урочистих церемоній: „Ця золота тенденція мені дуже подобається, бо гарні відтінки, гарні моделі, які личать усім: і худим, і повним жінкам. Наш асортимент розрахований на будь-який гаманець, сукня або костюм від 120 до 700 або й тисячі євро”. Якщо одяг коштує дорожче, то принаймні сумку, пояс чи інший аксесуар купують залюбки, додала Адріана.

Чи металік і бронза кидають виклик улюбленому чорному кольору, котрий для будь-якої жінки вирішує більшість проблем моди? Дані одного британського інтернет-опитування свідчать, що попри сучасні тенденції, чорний колір переживає новий бум. У всій Європі важко знайти жінку, яка б не мала у шафі щонайменше 3-х пар чорних штанів, а про футболки, сумки та взуття годі й говорити.
XS
SM
MD
LG