Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чим розважаються мітингувальники на Майдані Незалежності? Як політична нестабільність позначиться на статках українців?


Ірина Біла Київ,11 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Мітинги протесту знову активізувалися, а прихильники коаліції, як інформує газета “Комерсант-Україна”, взялися освоювати нові місця для проведення акцій. Але загалом ситуація нагадувала попередні дні. Зі сцени на Майдані Незалежності так само сварили Президента і опозицію, а пікетувальники якось намагалися розважитися. Наприклад, грою в карти.

Ймовірність проведення дострокових виборів 27 травня виглядає дедалі ефемернішою, стверджують “Київські відомості”. Видання зазначає, що зараз головний фронт політичної боротьби перемістився в Конституційний Суд. Про те, як може вплинути відсутність кількох суддів на ймовірність винесення судом вердикту, – в статті “Судді вмивають руки”. На втаємниченості останніх переговорів між Президентом та Прем’єром наголошує журналіст “Газети 24”. Про що вони домовлялися – не кажуть, як і про те, які умови ставили один одному, які аргументи і документи пред’являли. Це вже не вперше, наголошує автор і переконує, “що журналісти і народ потрібні політичним лідерам виключно як додатковий важіль впливу на позицію опонента, коли інші аргументи вже не діють. Тому ми й живемо так нерівно. Чи то в епоху свободи слова, чи в епоху закритих консультацій, пам’ятних ще з партійних пленумів”. Як останні події можуть позначитися на статках українців? Оптимістичний прогноз пропонує газета “Голос України”. Видання пише, що нинішнє політичне напруження незначно вплине на вітчизняну економіку. Хоча й відбудеться обмеження фінансування деяких видаткових статей держбюджету, але це аж ніяк не стосуватиметься соціальних виплат. Адже уряд не самогубець, щоб напередодні можливих виборів, скажімо, не виплачувати пенсії чи зарплати бюджетникам.

Рівно рік тому в столиці розпочав роботу новий склад Київради, а мером став Леонід Черновецький. Що їм вдалося зробити і які проекти реалізувати, з’ясовувала газета “Факти”.
XS
SM
MD
LG