Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи приведуть дострокові вибори до влади політичних джентльменів? Чому донеччани дисципліновано сплатили за опалення? Хто роздаватиме на Майдані безкоштовне морозиво?


Ірина Біла Київ, 13 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Дострокові вибори не приведуть до влади джентльменів: “дони” є по обидва боки барикад, - стверджує “Газета 24”. Видання пише, що в силу політичної незрілості модними стають не суспільні компроміси, як взірець високої політики, а банальні корпоративні домовленості. Так, віддавши стілець омбудсмена, отримують привид “крісла” в президії Верховної Ради. А отримавши обіцянку підтримати закони про опозицію та імперативний мандат, реально “здають” Закон про Кабмін... Словом, підсумовує газета, правила, хоча й погані, проте дієві.

У цьому ж числі “Газета 24” розповідає, чому в Україні ніхто не дивується публікаціям про побиття Прем’єр-міністром своїх підлеглих. Не має значення, правда це чи ні, зазначає видання. Головне, що суспільство, в тому числі і журналісти, допускають цю можливість. Про причини – в статті “Демократія “донів”. За березень мешканці Донецька майже стовідсотково оплатили послуги за опалення та гаряче водопостачання. Як стверджують у “Донецьктепломережі”, цьому неабияк посприяли “сталінські” бігборди, які з''явилися минулого місяця у гірницькій столиці. Підпис під картинкою проголошував: “Хто не сплачує за тепло, той буде покараний”. Подивитися фото цих бігбордів пропонує газета “Голос України”. А ось увагу журналістів “Газети по-київськи” привернули покинуті напризволяще будинки, що вже не одне десятиліття не можуть знайти гідного господаря. Таких у Києві — 600. Здається, що влада про них забула. А ось киян вони, навпаки, притягають своїми таємницями та прихованим життям. Більше про безгоспні столичні будівлі – в статті “У гості до руїн”. Закінчується навчальний рік, і не встигнеш озирнутися – треба готуватися до наступного. У школярів, студентів та їхніх батьків, у педагогів накопичилося багато запитань. На деякі з них в газеті “Факти” відповідає міністр освіти Станіслав Ніколаєнко. Публікація називається “Немає сенсу брати кредит на навчання у вузі дитини, яка може нормально навчатися”. Газета “Сегодня” інформує, що завтра ДАІ України відзначатиме своє 10-річчя і запропонує тим, хто прийде їх привітати з професійним святом на столичний Майдан Незалежності, цікаві розваги та призи. Подробиці – в матеріалі “ДАІ влаштує свято і почастує дітей морозивом”.
XS
SM
MD
LG