Доступність посилання

ТОП новини

Студентів в американському університеті у Вірджинії розстріляв виходець з Південної Кореї


Убивцею 32 студентів і професорів Політехнічного університету Вірджинії був 23-річний Чо Син Хий.


Убивцею 32 студентів і професорів Політехнічного університету Вірджинії був 23-річний виходець з Південної Кореї Чо Син Хий.

Представники університету повідомляють, що він навчався на одному зі старших курсів відділення англійської літератури.

Поліція встановила, що і в гуртожитку, і в навчальному корпусі студент стріляв із того самого пістолета калібру 9 мм.

32 особи загинули і близько 30 були поранені в результаті стрілянини, що відбулися в понеділок, 16 квітня, у Політехнічному університеті Вірджинії в містечку Блексбург.

Два окремі напади сталися в різних місцях університетського містечка. Спершу стрілянина спалахнула в гуртожитку, а приблизно через дві години — в навчальному корпусі.

Загинув також і озброєний нападник; за повідомленнями поліції, він сам наклав на себе руки.

Президент США Джордж Буш заявив, що його «вжахнув» цей напад.

Президент Політехнічного університету Вірджинії Чарльз Штегер назвав вчорашнє вбивство монументальною трагедією.

«Університет перебуває у стані шоку та жаху від того, що тут відбулося. І я хочу висловити свої найщиріші і найглибші співчуття родинам усіх жертв, серед яких є наші студенти», – сказав Штегер. Попереднє масове вбивство в американському учбовому закладі, яке сколихнуло Америку, відбулося майже рівно 8 років тому у школі Колумбайн, що у штаті Колорадо. Тоді від пострілів двох підлітків загинули 12 школярів.

Губернатор штату Вірджинія Том Кейн оголосив про введення надзвичайного стану у штаті в зв’язку з трагедією в Політехнічному університеті.

Світ реагує з жахом

Прем’єр міністр Великоюританії Тоні Блер:

«Я в шоці від жахливої втрати невинних життів у Політехнічному університеті Вірджинії. Від імені Британії та британського народу я хочу висловити наш глибокий смуток з приводу цієї трагедії. Ми шлемо американському народові і зокрема сім’ям жертв, наше співчуття і наші молитви».

Прем’єр міністр Австралії Джон Говард:

«Від імені Австралії та австралійського народу я шлю моє співчуття всім американцям, зокрема сім’ям тих, хто стали жертвами цього божевільного нападника».

1996 року після масакри 35 осіб в австралійському штаті Тасманія, Австралія запровадила суворий контроль над вогнепальною зброєю. Пів мільйона пістолетів та рушниць було здано на знищення.
XS
SM
MD
LG