Доступність посилання

ТОП новини

Українець Олександр Кузін з другим результатом у світі став переможцем традиційного марафону в австрійському Лінці.


Геннадій Мороз Київ, 17 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) –Україна залишається одією з найсильніших легкоатлетичних держав світу. Принаймні, нині на стаєрських дистанціях законодавцями моди небезпідставно вважаються Іван Гешко, Сергій Лебідь чи Олександр Кузін. Останній напередодні упевнено виграв традиційний марафон в австрійському Лінці.

Головною несподіванкою австрійського марафону стали рекордні секунди переможця. У Лінці 32-річний Олександр Кузін подолав класичну дистанцію за 2 години, 7 хвилин і 33 секунди. Цей показник українця лише кількома секундами поступається рекордові України і є другим результатом нинішнього сезону в світі. Так, у срібного призера, кенійця Ітока Бенжаміна Олександр Кузін виграв майже 5 хвилин. Третім на традиційних змаганнях у Лінці вже вдруге поспіль фінішує ще один український марафонець В’ячеслав Приходько.

Євген Богоносюк став переможцем словенського етапу Кубка Світу зі спортивної гімнастики.

У Маріборі український гімнаст тріумфував у вільних вправах. А ось Віталій Наконечний у цьому ж фіналі посів 6 місце. Лише за крок від п’єдесталу пошани зупився Євген Богоносюк і в змаганнях на перекладині, де в підсумку українець фінішував четвертим. Для переважної більшости учасників, і в тому числі для представників збірної України, турнір у Словенії став одним із останніх етапів підготовки до Чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики, що наприкінці квітня стартує в Нідерландах.

Дівоча збірна України з футболу не змогла пробитися у фінал Чемпіонату Європи для 19-річних гравців.

У заключному відбірному раунді юні українські футболістки не програли жодного матчу. В Австрії вихованки тренера Олександра Масальського здолали господарок турніру – австрійок, а також зіграли внічию зі збірними Чехії та Англії. У підсумку дівоча збірна України посіла тільки друге місце в кваліфікаційному турнірі. До фіналу потрапив лише переможець квартету – юнацька збірна Англії. Фінал дівочого Чемпіонату Європи з футболу вже у липні прийматиме Ісландія.
XS
SM
MD
LG