Доступність посилання

ТОП новини

Доповідачі ПАРЄ радять дочекатися рішення Конституційного Суду і критикують заяви лідерки БЮТ про його невизнання


Найрозумнішим шляхом вирішення проблеми в Україні було б дочекатися рішення Конституційного Суду, а поки його немає, сторонам слід сісти за стіл переговорів. Про це заявила доповідачка ПАРЄ з питань України Ренате Вольвенд, коментуючи заяву лідерки БЮТ Юлії Тимошенко, що вона не визнаватиме жодне рішення Конституційного суду.

Найрозумнішим шляхом вирішення проблеми в Україні було б дочекатися рішення Конституційного Суду, а поки його немає, сторонам слід сісти за стіл переговорів.

Про це заявила доповідачка ПАРЄ з питань України Ренате Вольвенд, коментуючи заяву лідерки БЮТ Юлії Тимошенко, що вона не визнаватиме жодне рішення Конституційного суду.

Вольвенд вважає, що Президент, Прем’єр-міністр і Голова Верховної Ради України мають знайти компроміс щодо політичної ситуації, але потрібне також і правове рішення.

«Але на цей час ми маємо набратися терпіння і почекати. Я думаю, що найважливішим кроком має стати рішення Конституційного Суду», — сказала доповідачка ПАРЄ.

Коментуючи ідею Президента Віктора Ющенка відкликати Указ про розпуск Верховної Ради, щоб внести зміни до виборчого законодавства, Ренате Вольвенд заявила, що вибори не вирішать відразу декілька проблем, які існують зараз.

Депутатка вважає, що потрібно діяти крок за кроком.

За її словами, буде розумно, якщо той парламент, який зараз обраний, зможе продовжувати діяльність із реформування Конституції та правової реформи.

У цьому разі, каже Вольвенд, нові вибори або вибори через 4 роки відбудуться на основі високих стандартів.

Доповідачка ПАРЄ заявила, що не вважає поточну ситуацію в Україні небезпечною. Адже, за її словами, народ, як і політики, проголосили свою волю, що вони не хочуть подальшої ескалації напруженості і виступають категорично проти насильства.

Інша доповідачка ПАРЄ з питань України Ганне Северінсен також розкритикувала заяву лідерки БЮТ.

«Я думаю, що можна було б мати недовіру до певних осіб, але це є інституція, яка ухвалює рішення про Конституцію. І це слід поважати», — сказала Ганне Северінсен.

Учора лідерка БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що БЮТ не визнаватиме жодного рішення Конституційного Суду з огляду на застереження щодо неупередженості і об’єктивності суддів КС.
XS
SM
MD
LG