Доступність посилання

ТОП новини

СБУ далі перевіряє можливі корупційні дії Сюзанни Станік разом із Генпрокуратурою


Як повідомив прес-центр Служби безпеки України, кваліфікацію цим діям судді Конституційного Суду нададуть пізніше. На даний час, мовиться в повідомленні, інформація про можливі корупційні чи злочинні дії судді «знайшла часткове підтвердження».

Як повідомив прес-центр Служби безпеки України, кваліфікацію цим діям судді Конституційного Суду нададуть пізніше.

На даний час, мовиться в повідомленні, інформація про можливі корупційні чи злочинні дії судді «знайшла часткове підтвердження».

Тим часом у цій справі тривають отримання необхідних документів та інформації і «інші заходи, передбачені чинним законодавством».

У понеділок виконувач обов’язків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко повідомив, що в перебігу перевірки СБУ попередньо підтвердила: один із близьких родичів судді Конституційного Суду Сюзанни Станік за останні кілька років отримав земельні ділянки в Ялті, Києві, а також квартири в Ялті, Києві й кілька дорогих автомобілів на загальну суму близько 12 мільйонів доларів.

Пізніше того ж дня Генеральна прокуратура назвала неправдивою й фальсифікованою інформацію з інтернету про отримання хабара й права власності на житлові приміщення Сюзанною Станік.

Але в заяві Генпрокуратури йшлося про звинувачення проти самої судді, а не її родича.

А сама Сюзанна Станік заявила тоді і про «неправдивість» повідомлень Валентина Наливайченка.

У своїй заяві вона стверджувала, що ці дії керівника СБУ спрямовані на «зрив засідання Конституційного Суду».

А в вівторок вона відмовилася подати самовідвід як суддя-доповідач у справі про конституційність указу Президента про розпуск парламенту.
XS
SM
MD
LG