Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ Росії вважає, що план ООН щодо Косова «провалився»


Причиною стало те, що цей план не взяв до уваги «інтерес однієї зі сторін», заявив Серґей Лавров у Белґраді. Раніше в четвер Лавров закликав до нових переговорів щодо статусу Косова.

Причиною стало те, що цей план не взяв до уваги «інтерес однієї зі сторін», заявив Серґей Лавров у Белґраді.

За його словами, втілення цього плану мало б «серйозні наслідки».

Про це він заявив після зустрічі з Прем’єр-міністром Сербії Воїславом Коштуницею.

Раніше в четвер Лавров закликав до нових переговорів щодо статусу Косова.

Необхідний подальший діалог для досягнення компромісу з цього питання, зазначив він під час зустрічі з Президентом Сербії Борисом Тадичем.

«Ми будемо виходити з того, що нав’язування будь-якого рішення однією стороною неприйнятне. Ми виступатимемо за продовження переговорного процесу з метою виходу на загальноприйнятні домовленості і продовжимо тісно координувати свої дії з сербською стороною», — сказав Лавров.

Пізніше в четвер Тадич заявив, що Сербія ніколи не визнає незалежність Косова, бо такий прецедент міг би викликати нестабільність в інших країнах регіону.

«Сербія ніколи не визнає незалежність Косова. Це також означає, що Сербія ніколи не відмовиться від Європи. Сербія вірить у кращі європейські принципи, одним з них є здатність прийняти майбутнє, яке досягається через справжнє примирення», — сказав Тадич, виступаючи на засіданні Ради міністрів закордонних справ Організації чорноморського економічного співробітництва в Белграді.

ООН запропонувала надати Косову незалежність, спершу під міжнародним контролем, але Сербія таку ініціативу відкидає.

Формально край входить до складу Сербії, але перебуває під адміністративним керуванням ООН.
XS
SM
MD
LG