Доступність посилання

ТОП новини

У Франції кандидати в президенти проводять останні передвиборчі мітинги напередодні першого туру голосування, який пройде в неділю


За даними останнього опитування суспільної думки, попереду – Ніколя Саркозі. Його готові підтримати 29 відсотків виборців.Соціалістка Сеґолен Руаяль користується підтримкою 25 відсотків.

За даними останнього опитування суспільної думки, попереду – Ніколя Саркозі (екс-міністр внутрішніх справ Франції, кандидат від правлячої правоцентристської партії). Його готові підтримати 29 відсотків виборців.

Соціалістка Сеґолен Руаяль користується підтримкою 25 відсотків. На третьому місці за опитуванням – центрист Франсуа Байру – у нього поки що 15 відсотків голосів.

В інтерв’ю одній з радіостанцій Ніколя Саркозі сказав: "На президентських виборах не йдеться про те, пощастить чи ні. Президентські вибори – це самопожертва. Треба сприймати надії і нещастя інших як свої власні. Не можна бути споглядачем. Президентські вибори – це дуже серйозно. Про що йдеться? Треба обрати того, хто може очолити п’яту за значенням світову міць"

Головна суперниця Саркозі – Сеґолен Руаяль заявила: "Мова йде не про мене. Я здивована тим, як багато Ніколя Саркозі говорить про себе. Для французів вибори – це питання їхнього майбутнього, того, як будуть вирішуватися найгостріші проблеми, такі, як державний борг, безробіття, низька зарплатня."

Якщо ніхто з претендентів не набере більше половини голосів, 6 травня відбудеться другий тур виборів.
XS
SM
MD
LG