Доступність посилання

ТОП новини

Економіка України стабільна, ознак кризи немає


Про це сьогодні заявив міністр економіки Анатолій Кінах.

Про це сьогодні заявив міністр економіки Анатолій Кінах: “За перші 3 місяці валовий внутрішній продукт в Україні зріс на 8%, обсяг промислового виробництва за 3 місяці зріс на 12,5%. Рівень інфляції – в межах запланованої. Уряд за перший квартал виконує всі свої зобов’язання, в першу чергу по соціальних програмах”.

Також міністр економіки зазначив, що причин для зростання цін, у тому числі і на бензин, в країні наразі не існує.

Раніше перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров заявляв, що політична криза негативно впливає на стан економіки.

Тим часом, на прес-конференції у Львові екс-міністр фінансів, голова партії "Реформи й порядок" Віктор Пинзеник обвинуватив Кабінет Міністрів у дестабілізації бюджету після підписання Президентом Віктором Ющенком указу про розпуск Верховної Ради.

За його словами, він проаналізував виконання бюджету за квітень і побачив, що, починаючи з 3 квітня, надходження податку на прибуток ідуть зі знаком "мінус".

Пинзеник вважає, що така тенденція почалася наступного дня після підписання Ющенком указу про розпуск Ради: "Я таких прецедентів не знаю, і думаю, що це спеціальна дестабілізація".
XS
SM
MD
LG