Доступність посилання

ТОП новини

Раїса Богатирьова: До вердикту Конституційного Суду тема дострокових виборiв не може лежати в основі компромісу


За словами лідерки фракції Партії регіонів i координатора парламентської більшості Раїси Богатирьової, коаліція не має наміру приймати як основу для компромісу обов''язковість дострокових виборів до рішення Конституційного суду.


За словами лідерки фракції Партії регіонів i координатора парламентської більшості Раїси Богатирьової, коаліція не має наміру приймати як основу для компромісу обов''язковість дострокових виборів до рішення Конституційного суду.

«Компромісне рішення може бути досягнуте тiльки з урахуванням рішення конституційного суду», – наголосила вона в ефірі «5 каналу», зазначивши, що інакше «ми нівелюємо саму діяльність Конституційного суду як інституту, який повинен забезпечити верховенство Основного закону».

«Розмови про дострокові вибори, навiть за тих умов, якi сказав президент, ми в жодному разi не підтримуватимемо», – заявила Раїса Богатирьова.

Вона також зазначила, що «дiалог, який зараз ведуть i прем''єр, i президент, вiн не буде вичерпаний навiть пiсля рiшення КС. I цей дiалог триватиме, буде пошук компромісу».

За словами Раїси Богатирьової, у пошуках компромісу сторони не обійдуться без «узгодження такого пакета законодавчих актiв, якi будуть необхiднi на наступний рiк, на цей рiк», необхідних для вирішення конфлікту.

Крiм того, Раїса Богатирьова заявила, що коаліція не має наміру відкликати своїх прибічників iз Києва, зазначивши, що свого часу «на цiй Площi свободи люди довели своє право обирати того, кого вважали за потрібне».

У п’ятницю Президент Віктор Ющенко заявив, що готовий призупинити чинність свого указу про дострокові парламентські вибори, щоб Верховна Рада змогла ухвалити низку законодавчих актів, необхідних для нормальної роботи нового парламенту.

Матеріали до теми:

• Молодь на Майданах. Хто? За кого? Чому? • ФОТОРЕПОРТАЖ, 20.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи» • Юрій Луценко: Совість нації в парламент не ходить...

• “Двійка всім”: чи вплине на українських політиків резолюція ПАРЄ? • ПАРЄ закликала Україну вирішити конфлікт через вибори або через компроміс • Все крутиться довкола Конституційного суду; Мішель Платіні: «Польща і Україна заслужили цей чемпіонат» (європейська преса) • «…Верховна Рада буде неповноважною» — адвокат Сергій Власенко • Мандатом по парламенту
XS
SM
MD
LG