Доступність посилання

ТОП новини

У заключному матчі 23 туру Чемпіонату України з футболу донецький “Шахтар” з рахунком 2 : 3 поступився “Дніпрові”.


Геннадій Мороз Київ, 24 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—донецький «Шахтар» так і не спромігся посунути з чільного рядка футбольної першості України київське «Динамо». Більше того, чемпіони України на власному полі доволі несподівано поступилися дніпропетровському «Дніпрові».

У драматичному поєдинку “Дніпро” тричі вразив ворота господарів. У дніпропетровців відзначилися Корніленко, Назаренко й Самодін. На що “Шахтар” спромігся відповісти лише двома влучними ударами у виконанні бразильців Жадсона і Брандао. А відтак, фінальний свисток зафіксував перемогу “Дніпра” з рахунком 3 : 2, завдяки чому дніпропетровці знову опинилися у лавах борців за бронзу української першості. Від харківського “Металіста” “Дніпро” нині відділяє лише очко. А ось у доробку “Шахтаря” залишилося 54 пункти – на три менше, ніж у лідируючого “Динамо”.

У вівторок у першому півфіналі Європейської Ліги Чемпіонів з футболу англійський “Манчестер Юнайтед” прийматиме італійський “Мілан”.

Гранди світового футболу добре знайомі один одному, позаяк неодноразово зустрічалися в континентальних турнірах. Так, в останньому протиборстві 2 роки тому перемога залишилася за Міланом. За нинішній “МЮ” свідчить напрочуд яскрава перемога в чвертьфіналі над італійською “Ромою” 7 : 1. Натомість “Мілан” залишається найбільш стабільним клубом Європи. Хоча б тому, що італійці 4 рази в останніх 5 сезонах були незмінними учасниками півфіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи. Сьогоднішній поєдинок у Манчестері судитиме грек Кірос Васарос. Сам матч за лігочемпіонівською традицією розпочнеться о 21.45 за київським часом.

Щонайменше один мільярд доларів планує витратити місто Львів на підготовку до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

І це лише за попередніми підрахунками представників муніципальної влади. Так, міський голова Андрій Садовий стверджує, що на ці кошти буде не лише збудувано новий сучасний стадіон щонайменше на 32 тисячі уболівальників. А також планується суттєво оновити всю туристичну і спортивну інфраструктуру міста. Нагадаю, що Львів разом із Донецьком, Дніпропетровськом і Києвом за 5 років прийматиме футбольний Євро. З метою якнайкраще познайомитися з передовим досвідом подібного будівницта батьки міста Лева вже найближчим часом планують відвідати Відень. Як відомо, Австрія разом зі Швейцарією будуть господарками футбольного Чемпіонату Європи 2008 року.
XS
SM
MD
LG