Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Який суд вищий - моральний чи Конституційний? Скільки Україна використовує своїх інтелектуальних ресурсів? Чи любить засиджуватися біля телеекрану Олег Скрипка?


Ірина Біла Київ, 26 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – 27 травня дострокові вибори в парламент не відбудуться, інформує газета “Комерсант”. Крім заяви Президента про це заявив і міністр юстиції Олександр Лавринович, посилаючись на визначення Вищого адміністративного суду. Подробиці – в статті “Судовий факт”.

“Який суд вищий - моральний чи Конституційний?” – у статті під таким заголовком дописувач газети “Україна молода” стверджує, що проблема деградації політики і права є надзвичайно актуальною для України. Його поради: якщо не знаєш, як правильно вирішити політичну чи правову проблему, застосуй критерій моралі — і ніколи не помилишся. Адже моральний суд вищий від будь-якого іншого, у тому числі — й Конституційного Суду, запевняє автор статті. Народні депутати ухвалили зміни до Кодексу законів про працю, які передбачають погодинну оплату праці. Місячний та погодинний розмір мінімальної заробітної плати визначатиметься з урахуванням розміру прожиткового мінімуму, загального рівня середньої зарплати та інших економічних умов. Докладніше з рішенням депутатів знайомить газета “Голос України”. Репортаж із Чорнобильської зони пропонує “Газета по-киевски”. Журналісти видання відвідали Прип’ять та ближні села, населення яких було евакуйоване. Про те, хто сьогодні до них повертається і чому, – в статті “Громадяни Зони”. Сьогодні – Всесвітній день інтелектуальної власності. Але, як стверджує “Газета 24”, для України – це, радше, не свято, а нагадування про проблему. Нині країна використовує лише чверть своїх інтелектуальних ресурсів. І часом навіть геніальні винаходи роками припадають пилом на полицях. Про це – в статті “Винаходи “в стіл”. Про те, чи відразу співак Олег Скрипка погодився взяти участь в проекті “Танці з зірками-2” і як він у ньому почувається з’ясовувала газета “Сегодня”. “Телевізор не люблю і не дивлюся… однак я відкритий для суспільства і для нових починань”, - наголошує рок-музикант у статті “Точно знаю, що за танцями будуть ломки”.
XS
SM
MD
LG