Доступність посилання

ТОП новини

Указ про перенесення дати парламентських виборів свідчить, що Президент Віктор Ющенко готовий до компромісу – евродепутати


Однак, за словами євродепутата від Польщі Міхала Камінського, політичні опоненти Ющенка не налаштовані на компроміс.

Однак, за словами євродепутата від Польщі Міхала Камінського, політичні опоненти Ющенка не налаштовані на компроміс: “У цьому і полягає проблема України, що інша сторона не показує готовність до компромісу. І я дуже побоююся того, що пан Янукович і його товариші роблять останнім часом. Але я сподіваюся, що вони зрозуміють – пан Ющенко має підтримку міжнародної спільноти, що ми показали вчора на дебатах у Європарламенті. І що єдиний для них шлях – це просто визнати, що президент є президент, і йти на вибори”.

А заступник голови Делегації Європарламенту у зв''язках з Україною, британець Чарльз Таннок уважає, що з перенесенням виборів Ющенко хоче мати час, щоб збільшити популярність політичних сил. які його підтримують: “Справа в тому, що до 27 травня залишилося замало часу для приготувань. Я думаю, що якщо суд вирішить на його користь і Раду розпустять, президент повинен ставитися дуже хворобливо до того факту, що опитування зараз показують дуже низьку підтримку для його партії “Наша Україна”. Тож він хоче більше часу для кампанії і намагається змінити на свою користь громадську думку”.
XS
SM
MD
LG