Доступність посилання

ТОП новини

У Секретаріаті Президента вважають неможливим проведення імпічменту глави держави


Про це заявив заступник голови Секретаріату Ігор Пукшин: «Хочу наголосити, що з моменту видання указу від 2 квітня парламент не є легітимним органом. Точніше не є повноважним органом. Його рішення не мають ніякої юридичної сили. Я розглядаю парламент на сьогоднішній день як дискусійний клуб народних депутатів». У п’ятницю спікер Олександр Мороз доручив регламентному комітету парламенту вивчити пропозиції щодо імпічменту Президента.


Про це заявив заступник голови Секретаріату Ігор Пукшин: «Хочу наголосити, що з моменту видання указу від 2 квітня парламент не є легітимним органом. Точніше не є повноважним органом. Його рішення не мають ніякої юридичної сили. Я розглядаю парламент на сьогоднішній день як дискусійний клуб народних депутатів».

У п’ятницю спікер Олександр Мороз доручив регламентному комітету парламенту вивчити пропозиції щодо імпічменту Президента.

Напередодні, у четвер, шестеро депутатів зареєстрували в парламенті проект постанови про ініціювання початку процедури імпічменту Президента.

За Конституцією, Президент може бути усунений з посади у порядку імпічменту за державну зраду чи інший злочин.

Ініціюється процедура більше, ніж половиною народних депутатів, розслідування проводить спеціальна тимчасова слідча комісія, її висновки розглядає Верховна Рада. Рішення про звинувачення голови держави ухвалює парламент щонайменше двома третинами голосів, про усунення – трьома четвертими після висновків Конституційного та Верховного Судів.

Тим часом Прем’єр-міністр Віктор Янукович закликає Президента Віктора Ющенка скасувати свій указ про перенесення дострокових виборів Верховної Ради

Виступаючи у п’ятницю на мітингу на майдані Незалежності у Києві Прем’єр-міністр заявив: «Ми не боїмося виборів, ми за те, щоб Президент скасував всі свої укази, і після того, як він скасує всі укази, як він усім говорить політикам, що ми повинні пройти через чистилище українського народу, нехай він покаже приклад як це робити й зробить сам перший таку заяву, і піде на дострокові Президентські й парламентські вибори. Тоді це буде чесно».

Віктор Янукович пропонує Президенту відкликати свій указ для врегулювання політичної ситуації в країні і знайдення компромісу.

Своїм указом від 26 квітня президент Ющенко визнав свій указ про розпуск парламенту від 2 квітня таким, що втратив чинність, знову достроково припинив повноваження Верховної Ради 5-го скликання й призначив позачергові вибори на 24 червня.
XS
SM
MD
LG