Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку затримали 72 підозрюваних повстанців


Військові США також обстрілювали цілі на південь від Багдада. Також із Іраку повідомляють про загибель у неділю британського військовослужбовця на півдні країни. Тим часом кількість жертв суботнього теракту в іракському місті Карбалі сягнула близько 60 осіб, іще приблизно 170 поранені.

Як повідомило військо США, яке здійснило затримання під час низки рейдів у ніч на неділю, при цьому також виявили матеріали про виробництво вибухових пристроїв.

Операції відбулися в провінціях Аль-Анбар і Салааддін, на північ і на захід від Багдада.

36 із затриманих у місті Самарра, за повідомленням, підозрюються в зв’язках із «Аль-Каїдою».

Військові США також обстрілювали цілі на південь від Багдада.

У столиці Іраку в неділю вранці було добре чути понад два десятки потужних вибухів.

За повідомленнями, американська артилерія вела артилерійський вогонь із бази в південній частині Багдада. Що було цілями, не оголошують.

Багдадці припускають, що обстріл міг вестися по позиціях повстанців у регіоні поблизу столиці.

Також із Іраку повідомляють про загибель у неділю британського військовослужбовця на півдні країни. Таким чином від часу вторгнення до Іраку в березні 2003 року там загинули вже 146 британських військових.

Тим часом кількість жертв суботнього теракту в іракському місті Карбалі сягнула близько 60 осіб, іще приблизно 170 поранені.

Заміноване авто підірвали на контрольно-пропускному пункті в людному торговельному кварталі неподалік двох великих шиїтських святинь — мечетей на честь онука пророка Магомета, імама Хусейна, і його зведеного брата Аббаса. Самі храми не потерпіли.

Після вибуху юрби людей почали закидати камінням поліцію, звинувачуючи владу в тому, що вона не захищає їх.
XS
SM
MD
LG