Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Дострокові парламентські вибори відбудуться неминуче


За словами Ющенка, нині йде розмова не про долю 450 народних депутатів: «Ми сьогодні говоримо про явище, яке торкається 47 мільйонів громадян України, це зачіпає вашу родину, бо мова іде про головне – Україна повинна мати чесну владу, владу, яка живе по закону, яка шанує Конституцію».


Під час мітингу об’єднаної опозиції у суботу у Києві Президент України сказав: “Політична корупція лишається одним із головних чинників формування української політичної влади. І якщо ми сьогодні не скажемо чіткого “ні” тим процесам, які відбуваються в парламенті, ми будемо поглинуті корупцією, яка й далі пануватиме у всіх гілках влади”.

У суботу на брифінгу в Кабінеті Міністрів Прем''єр-міністр Віктор Янукович допустив проведення позачергових виборів не на підставі Конституції, а на підставі політичних консультацій і узгоджень: «Ми пропонуємо зупинитися і піти правовим шляхом, повернутися в правове поле, спокійно підійти до цих питань. І якщо ми сядемо і дійдемо до висновку, що дійсно нам треба йти на вибори, таке рішення буде прийнято. Тоді тільки назва буде інша, не на підставі Конституції, а на підставі політичних консультацій і узгоджень. Тоді ми будемо звертатися до своїх виборців, щоб нас зрозуміли, чому склалася така ситуація».

На мітингу опозиції на Європейській площі в Києві Президент наголосив, що не піде на “нульовий варіант”, який пропонує правляча коаліція.

Віктор Ющенко закликав всі політичні сили зробити висновки з того, що відбулось в парламенті, наголосивши, що політична корупція досі залишається головним чинником формування української влади.

Мітинг опозиції на Європейській площі 28 квітня 2007
За словами Ющенка, нині йде розмова не про долю 450 народних депутатів: “Ми сьогодні говоримо про явище, яке торкається 47 мільйонів громадян України, це зачіпає вашу родину, бо мова іде про головне – Україна повинна мати чесну владу, владу, яка живе по закону, яка шанує Конституцію”.

На мітингу опозиції на Європейській площі в Києві, глава держави закликав також партії і блоки не включати в передвиборні списки політиків, які скомпрометували себе: "Виборчі списки повинні бути очищені від зрадників, від тих людей, які подали поганий політичний приклад українському суспільству, від перебіжчиків, від тих людей, які зрадили національні політичні інтереси й пішли дорогою спокус".

Віктор Ющенко також закликав партії скасувати на з''їздах недоторканність депутатів майбутньої Верховної Ради.

17 квітня Конституційний суд розпочав розгляд подання 53 депутатів щодо відповідності Основному закону указу Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради.

Своїм указом від 26 квітня президент визнав таким, що втратив чинність попередній указ про розпуск Верховної Ради від 2 квітня, знову достроково припинив повноваження Верховної Ради 5-го скликання й призначив позачергові вибори на 24 червня.

27 квітня Конституційний Суд зареєстрував подання 160 депутатів Верховної Ради щодо відповідності Основному закону указу Президента, яким позачергові вибори Верховної Ради перенесено із 27 травня на 24 червня.
XS
SM
MD
LG