Доступність посилання

ТОП новини

Наступний чемпіонат світу з футболу, який повинен відбутися у 2010 році в ПАР, можливо, перенесуть на інший континент.


Геннадій Мороз Київ, 1 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Перший за всю історію футболу чемпіонат світу на африканському континенті під загрозою. Президент ФІФА Йозеф Блаттер визнав, що з нинішніми темпами підготовки Південно-Африканська Республіка не встигне належним чином організувати і провести наступну світову першість. А відтак, футбольний чемпіонат 2010 року можуть перенести на інший континент.

Саме нинішньому президентові Міжнародної федерації футболу належить так звана ідея ротації континентів. І саме Йозеф Блаттер свого часу виступав ідейним натхненником того, щоб чемпіонат світу 2010 року віддати африканському континентові, зокрема, ПАР. Одначе нині, трохи більше ніж за три роки до старту футбольного Мундіалю, навіть керманич ФІФА визнає, що господарі майбутнього чемпіонату суттєво відстають від загальноприйнятих графіків зведення стадіонів. А ось будівництво всієї іншої інфраструктури в ПАР навіть і не розпочиналося.

Та все ж Йозеф Блаттер переконаний у спроможності країни завершити підготовку вчасно. Щоправда, не приховує бажання підготувати запасні варіанти. Зі слів нинішнього президента ФІФА у разі серйозних проблем із підготовкою африканців, чемпіонат світу з футболу 2010 року, цілком можливо, перенесуть в Англію або ж Австралію. Серед інших уже сьогодні розглядаються США і Мексика, Японія та Іспанія.

Сьогодні визначиться перший фіналіст європейської Ліги Чемпіонів з футболу

Право зіграти у вирішальному матчі найпопулярнішого клубного турніру континенту вдруге за останній тиждень виборюватимуть англійські “Ліверпуль” та “Челсі”. Перша зустріч цих суперників у Лондоні принесла мінімальну перемогу 1 : 0 нинішній команді Андрія Шевченка. Вдалий підсумок сьогоднішнього матчу в Ліверпулі означатиме для українського форварда третій за кар’єру фінал Чемпіонської ліги. За традицією турніру, матч розпочнеться о 21.45 за київським часом.

У заключному матчі групового турніру світової першості з хокею у Москві збірна України сьогодні зустрінеться з командою Данії

Для хокейної України це матч за майбутнє. Адже переможець двобою гарантовано продовжує прописку в елітному дивізіоні світового хокею. Команда, що програє, виборюватиме щасливий квиток у втішному турнірі разом з трьома іншими невдахами групового раунду.
XS
SM
MD
LG