Доступність посилання

ТОП новини

Член уряду Ізраїлю Ейтан Кабель подав у відставку після публікації звіту спеціальної комісії з розслідування бойових дій в Лівані


Кабель, який займав урядову посаду міністра без портфелю, висловив сподівання, що його відхід з посади стане початком процесу, в результаті якого піде у відставку і прем’єр-міністр Егуд Ольмерт.

Кабель, який займав урядову посаду міністра без портфелю, висловив сподівання, що його звільнення стане першим кроком до відставки прем’єр-міністра Ізраїлю Егуда Ольмерта: “Егуд Ольмерт – комісія вирішила це ясно і лаконічно – несе відповідальність [за конфлікт] і мусить піти у відставку. Прем’єр-міністр мусить взяти на себе відповідальність, її неможна розділити. Не можу залишатись в уряді, очолюваному Егудом Ольмертом”. Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю заявив, що не піде з посади

Однак у телезверненні Ольмерт визнав помилки у своїй роботі.

Він також заявив, що дотримуватиметься рекомендацій, викладених у звіті комісії

У документі, оприлюдненому в понеділок, главу ізраїльського уряду та міністра оборони Аміра Переца критикують за відсутність чіткого плану дій та імпульсивність під час лівансько-ізраїльського конфлікту.

У липні минулого року ізраїльський прем’єр Егуд Ольмерт розпорядився розгорнути військову кампанію проти ліванського повстанського угруповання “Хезболла”, яке викрало двох ізраїльських солдатів.

Згідно з ізраїльським законодавством, якщо прем’єр піде у відставку, уряд буде змушений скласти повноваження.
XS
SM
MD
LG