Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську борги за тепло збиратимуть влітку


Ярослав Гребенюк Луганськ, 2 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua)– Наступної зими Луганськ може залишитися без опалення. «Луганське енергетичне об’єднання» обіцяє вжити радикальних заходів проти своїх боржників – постачальників тепла.

Головна колізія зими минула. Загроза опинитись без опалення вже не здається актуальною. Однак спокійно очікувати на 15 жовтня, початок опалювально сезону, енергетики не збираються, наголошуючи: у Луганську він може й не розпочатися цього року.

Речник «Луганського енергетичного об’єднання» (ЛЕО) Ірина Коростельова каже, що луганське міське «Теплокомуненерго» заборгувало понад 26 мільйонів, а це становить майже половину боргу тепловиків всієї області.

Борг області перед тепловиками

Луганщина винна енергетикам більше 59 мільйони гривень. За розрахунками, тепловики області найгірші в країні. У обласного центру становище майже катастрофічне. За словами комунальників, відсоток оплати залишився таким самим, як і у попередні роки.

Але в абсолютних цифрах суми неплатежів після підвищення тарифів виросли. Проте луганський міський голова Сергій Кравченко вважає, що зима пройшла в цілому добре, і за «комуналку» місто платило нормально.

Зима була теплою, не було морозів. Але все одно у зв’язку з підвищенням цін на газ та електроенергію місто намагались сплачувати кожен день, стверджує Кравченко.

Неплатників від"єднуватимуть будинками

Його підлеглі не сприймають ситуацію аж так райдужно. Начальник міського управління ЖКГ Світлана Сукач вже анонсувала впровадження у Луганську нової системи боротьби з неплатниками. Будинки, в яких чимала заборгованість, не будуть під"єднувати до централізованого опалювання.

Таке саме попередження, тільки вже до міської влади, роблять енергетики.

Зазвичай улітку «Теплокомуненерго» сплачує лише поточні платежі, а про борги пригадують тоді, коли потрібно вмикати котельні. Тоді розпочинаються переговори про неспроможність заплатити. Цього року «Луганське енергетичне об’єднання» сповістило заздалегідь, що не дасть електрики, якщо борги не будуть сплачені.

Ірина Коростельова наголошує, що говориться про це вже сьогодні тому, що це дійсно станеться восени.

У цьому разі без тепла залишаться сотні сімей, які сумлінно платили за опалювання. Схоже, що відімкнення буде загрожувати не лише холодними батареями, а ще й численними судовими позовами до «Теплокомуненерго».
XS
SM
MD
LG