Доступність посилання

ТОП новини

Президент України призначив суддею Конституційного Суду Степана Гавриша


Степан Гавриш уже був суддею Конституційного Суду — 22 грудня 2004 року його призначив Президент Леонід Кучма, але вже в січні 2005-го Кучма ж його звільнив. Представник Президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал напередодні повідомив, що укази про звільнення Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного «юридично чисті» і відповідають Конституції України. Прем’єр вважає звільнення суддів Конституційного суду Пшеничного і Станік спробою залякати інших суддів.


Степан Гавриш — доктор юридичних наук, заслужений юрист України, член Вищої ради юстиції.

На парламентських виборах 2006 року балотувався в народні депутати України від «Опозиційного блоку „Не так!“», що його створила Соціал-демократична партія України (об’єднана), як голова політичної партії «Всеукраїнське об’єднання „Центр“» і був 7-м номером у списку цього блоку.

Був народним депутатом України 4-го і 3-го скликань, координатором парламентської тодішньої більшості; у парламенті минулого скликання обіймав посаду заступника голови Верховної Ради України.

Також був повноважним представником кандидата на Президента України Вiктора Януковича в Центральній виборчій комісії.

Степан Гавриш уже був суддею Конституційного Суду — 22 грудня 2004 року його призначив Президент Леонід Кучма, але вже в січні 2005-го Кучма ж його звільнив.

Представник Президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал напередодні повідомив, що Віктор Ющенко вже найближчим часом призначить двох суддів Конституційного Суду за президентською квотою замість звільнених Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного.

За словами Шаповала, укази про звільнення Станік і Пшеничного «юридично чисті» і відповідають Конституції України.

Він наголосив, що укази набули чинності, і Станік та Пшеничний уже не є суддями Конституційного Суду.

Прем’єр вважає звільнення суддів Конституційного суду Валерія Пшеничного і Сюзанни Станік спробою залякати інших суддів.

Про це Віктор Янукович заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів:

“Зрозуміла мета. Мета – спочатку залякати Конституційний суд. Паралізувати його роботу. Не допустити рішення. А якщо вдасться залякати всіх інших, досягти мети, щоб суд визнав указ конституційним. Безумовно це не веде до покращення політичної ситуації в країні. Безумовно – це сором на весь світ!”
XS
SM
MD
LG