Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна конференція щодо Іраку схвалила п’ятирічний план стабілізації країни


Цей план, який ініціювали Організація Об’єднаних Націй та Світовий банк, готували майже рік. Учасники конференції також пообіцяли списати до 30 мільярдів доларів боргу Іраку.

Цей план, який ініціювали Організація Об’єднаних Націй та Світовий банк, готували майже рік.

Про його ухвалення оголосив Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун після закінчення першого дня конференції в єгипетському Шарм-аш-Шейху.

За його словами, учасники конференції також пообіцяли списати до 30 мільярдів доларів боргу Іраку.

Другого й останнього дня конференції в п’ятницю, як очікують, будуть обговорювати, як покласти край насильству в Іраку.

У кулуарах конференції державний секретар США Кондоліза Райс зустрілася з міністром закордонних справ Сирії Валідом аль-Муаллімом. Це була одна з найвищих за рівнем зустрічей між представниками цих держав за багато років.

За словами Райс, зустріч була «професійна й ділова».

Раніше офіційний Вашинґтон уникав контактів із Дамаском, бо звинувачував Сирію в розпаленні напруженості в Іраку і в Лівані.

У четвер у Багдаді речник американських військ в Іраку заявив, що Сирія вжила заходів, щоб скоротити приплив до Іраку іноземних бойовиків.

Кондоліза Райс також у перебігу конференції в Шарм-аш-Шейху перекинулася кількома словами з міністром закордонних справ Ірану Манучером Моттакі. Американські урядовці повідомили, що йшлося лише про стандартне вітання. США не мають дипломатичних відносин із Іраном із 1980 року, від часів антиамериканської ісламської революції в цій країні.
XS
SM
MD
LG