Доступність посилання

ТОП новини

Українські моделі в Італії


Наталка Кудрик Рим, 4 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – З-поміж різних робіт, якими займаються українські жінки в Італії, професія манекенниці виглядає таємницею за сімома замками. Дівчата-моделі та знавці модельного бізнесу уникають розповідей про своє ремесло, посилаючись на особливий гриф секретності і право нерозголошення приватних справ. Радіо Свобода таки вдалося дещо з’ясувати про роботу українських моделей.

В країні моди і стилю модельних агентств не бракує. У пошуках „італійської мрії” линуть сюди на роботу молоді красуні з Угорщини, Чехії, Росії, Іспанії і чимало дівчат з України.

Особливості українських моделей - природна краса і фотогенічність

Римський фотограф Джанфранческо Аркурі, співпрацюючи з багатьма агентствами, має щасливу нагоду, як він каже, працювати з українськими дівчатами. „Справжня цінність українських дівчат-моделей - це їхня природна краса. Вони дуже гарні і блондинки, і брюнетки, отож значно відрізняються від італійських дівчат. Українки фотогенічні. Я також помітив, що вони серйозні і надійні у роботі”.

Роботу моделі в Італії знайти неважко, маючи пристойну добірку власних фото та мінімальний досвід. Значно важче працювати у цій сфері на постійних умовах. Ось тут уже без впливових контактів, серйозної реклами та власного агента ні туди - ні сюди. Якщо цього немає, дівчина приречена на тимчасові підробітки лише протягом кількох років, і про справжню кар’єру моделі годі говорити.

Лише одиницям вдається зробити повноцінну кар’єру

Фотограф Джанфранческо Аркурі вважає, що без особливої реклами модель заробляє небагато: „Працюючи нерегулярно, за місяць має десь від 500 до 1 000 євро. Коли ж гарна дівчина з потужною рекламою працює по всій Італії, тоді місячний прибуток може бути 4 000 – 5 000 євро”.

У вільний від зйомок час, українські фотомоделі переважно підпрацьовують доглядальницями чи хатніми робітницями у родинах, адже попит на ці послуги в країні значно більший. Лише одиницям вдається вдало організувати свою модельну діяльність і зробити повноцінну кар’єру.

Як розповідають місцеві знавці, роботу моделі в Італії важко назвати професійною. Дівчата не прагнуть удосконалювати свої навички, посилаючись на тимчасовість заняття.

Дехто паралельно опановує акторську майстерність, намагаючись продовжити кар’єру в кіно чи на телебаченні. Інші беруть шлюб з бізнесменами чи відомими футболістами, і таким чином професію моделі міняють на почесне звання дружини.
XS
SM
MD
LG