Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця» відновила рух на ділянці, де сталася аварія «Столичного експресу», Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту


Рух потягів біля станції Росава в Київській області, де 2 травня зійшли з рейок локомотив і 5 вагонів поїзда Дніпропетровськ — Київ, поновили близько 7-ї вечора в п’ятницю. За словами заступника гендиректора «Укрзалізниці» Анатолія Слободяна, таке втручання сторонніх у роботу системи переведення стрілок, через яке потяг зійшов із рейок, сталося вперше за 15 років у незалежній Україні.

Рух потягів біля станції Росава в Київській області, де 2 травня зійшли з рейок локомотив і 5 вагонів поїзда Дніпропетровськ — Київ, поновили близько 7-ї вечора в п’ятницю.

За словами заступника гендиректора «Укрзалізниці» Анатолія Слободяна, таке втручання сторонніх у роботу системи переведення стрілок, через яке потяг зійшов із рейок, сталося вперше за 15 років у незалежній Україні.

Він вважає, що це не могла вчинити «випадкова людина», або ж могла, тільки одержавши консультації фахівця. За його словами, щоб уникнути сигналу автоматики про пошкодження, зловмисник втрутився в роботу системи за кілька секунд до підходу потяга, який уже пройшов на зелений сигнал.

Раніше повідомляли, що потяг намагалися перевести на іншу колію, де на той час якраз стояла електричка.

Унаслідок аварії до лікарень потрапили 3 особи.
XS
SM
MD
LG