Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні подорожчав проїзд тролейбусом


Олексій Крапивко Херсон, 8 травня 2007р. (RadioSvoboda.Ua) – Проїзд у тролейбусі, єдиному міському громадському транспорті в Херсоні, подорожчав. Чи підвищиться якість цього виду транспорту, як відреагували на це херсонці і чи стануть вони більше користуватися маршрутними таксі?


На тролейбусному квитку написано: вартість – 50 копійок. Це неправда вже кілька тижнів – з 23 квітня. Зараз проїзд у херсонському міському електротранспорті коштує 75 копійок.

Зменшення різниці між маршруткою і тролейбусом

Андрію 45 років і він завжди їздив лише на тролейбусі – намагався економити. Тепер не буде, адже маршрутне таксі котує 1 гривню:

“Раніше, припустимо, в мене була гривня, я міг не поїхати на маршрутці, а поїхати на тролейбусі 2 рази, туди і назад. Тобто, замість однієї поїздки я отримував 2. А тепер 75 копійок, що на одну гривню я їду один раз, що так їду один раз. Економії не виходить – що так один раз, що так один”.

Втім, таких як Андрій небагато, в основному тролейбусами користуються літні люди, в яких є пільги. А отже, підвищення ціни на електротранспорт поки не позначається на кількості пасажирів, що користуються маршрутками, каже директор одного з перевізних підприємств Херсона Любов Криволап:

“Не пересіли, тому що той, хто має пільги, буде чекати на тролейбус і буде їхати тролейбусом, а ті, хто їздив на маршрутках, так і буде на них їздити”.

Основна причина подорожчання квитків – підвищення мінімальної заробітної плати і підвищення вартості електроенергії

Любов Криволап додає, що попит на тролейбусні подорожі впав уже давно. В Херсоні незручні тролейбусні маршрути: для того, щоб дістатися до потрібного місця, треба робити пересадки, каже директор одного з перевізних підприємств. Про те, чим викликане подорожчання і до цього не найпопулярнішого в місті транспорту, каже голова управління транспорту Ігор Ковальчук:

“Основна причина – підвищення мінімальної заробітної плати і підвищення вартості електроенергії для підприємства «Херсонелектротранс»”.

Підвищення ціни дозволить у повному обсязі виплачувати зарплату працівникам тролейбусних депо. Про підвищення якості обслуговування мова поки не йде, однак за планом міської влади цього року в Херсоні з’являться іще 5 нових тролейбусів, каже пан Ковальчук. Наразі містом курсують 99.

Підвищувати вартість проїзду в херсонських маршрутках головне міське транспортне управління поки не збирається, однак може розглянути це питання найближчим часом.
XS
SM
MD
LG