Доступність посилання

ТОП новини

Президент вважає, що в аварії «Столичного експресу» винен міністр транспорту, який узявся за політику, і натякає на його відставку; міністр не згоден


Віктор Ющенко скритикував активну участь Миколи Рудьковського в політичних мітингах на підтримку коаліції під час цієї події на залізниці. У відповідь міністр заявив, що критика Президента — це спосіб відволікти увагу від «неправових дій» голови держави, і оцінив укази Президента про розпуск Верховної Ради як «незаконні».

За словами Віктора Ющенка, Микола Рудьковський відповідальний за службову недбалість, яка спричинила аварію потяга Дніпропетровськ — Київ 2 травня.

Президент також скритикував активну участь Рудьковського в політичних мітингах на підтримку коаліції під час цієї події на залізниці.

«Коли міністр транспорту в розпал ремонтно-шляхових робіт бере політичну відпустку, ходить по київських майданах і говорить політичні промови, у цій країні буде безлад, і не тільки на залізничних коліях», — заявив Ющенко, перебуваючи в Вінниці.

За словами голови держави, «таким міністрам місце давно в відставці».

У відповідь міністр транспорту заявив, що в відставку не збирається.

Микола Рудьковський також назвав критичну заяву Віктора Ющенка «неадекватною».

Водночас міністр заявив, що критика Президента — це спосіб відволікти увагу від «неправових дій» голови держави. При цьому Рудьковський оцінив укази Президента про розпуск Верховної Ради як «незаконні».

Раніше в вівторок генеральний прокурор України заявив, що причиною залізничної аварії виявилася службова недбалість, а не втручання сторонніх осіб.

За словами Святослава Піскуна, цей випадок не був терактом.

Напередодні заяви Піскуна Рудьковський говорив, що цю аварію могли організувати навмисне «для дестабілізації становища» в Україні.

Микола Рудьковський є в уряді коаліції представником Соціалістичної партії, яка виступає проти дострокових парламентських виборів.
XS
SM
MD
LG