Доступність посилання

ТОП новини

В Естонії 8 травня вшанували пам’ять жертв Другої світової, в країні побоюються нових заворушень 9 травня


Владу Естонії непокоїть можливість, що протести місцевих росіян на радянський День перемоги можуть перерости в заворушення. У вівторок, у європейський День перемоги над нацизмом, а в Естонії День пам’яті жертв Другої світової війни, представники естонського уряду й посольств інших держав узяли участь в урочистих церемоніях у Таллінні. Представників надіслали всі дипломатичні місії в Естонії, крім російської. Водночас російські залізниці оголосили, що наприкінці місяця скасують сполучення Санкт-Петербург — Таллінн.

Владу Естонії непокоїть можливість, що протести місцевих росіян на радянський День перемоги можуть перерости в заворушення.

Деякі активісти з-поміж естонських росіян закликали влаштувати протести в Таллінні на місці, де раніше був пам’ятник радянським воїнам.

У Таллінні до 11 травня заборонили всі публічні зібрання. Влада попереджає, що жорстко припинятиме їх, але обіцяє не перешкоджати, коли люди вшановуватимуть пам’ять загиблих на військових меморіалах.

У вівторок, у європейський День перемоги над нацизмом, а в Естонії День пам’яті жертв Другої світової війни, представники естонського уряду й посольств інших держав узяли участь в урочистих церемоніях у Таллінні.

Вінки поклали до меморіалу жертвам Голокосту, до пам’ятника радянським воїнам, перенесеного на військовий цвинтар, і на військовому кладовищі німецьких солдатів.

Представників надіслали всі дипломатичні місії в Естонії, крім російської.

Міністр оборони Естонії Яак Аавіксоо заявив, що його країна «розуміє» відмінну російську традицію.

Водночас російські залізниці оголосили, що наприкінці місяця скасують сполучення Санкт-Петербург — Таллінн.

Компанія пояснила це «комерційними причинами» й заявила, що потяги ходять напівпорожні.

В Естонії ж цей рейс називають цілком рентабельним.
XS
SM
MD
LG