Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група виходитиме з глухого кута?


Тетяна Ярмощук Київ, 11 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Чи зміниться формат переговорів щодо проведення дострокових виборів? Чи вдасться політикам домовитися й вийти на компромісне рішення? Сьогодні робоча група має зібратися на чергове засідання.

Якщо робоча група із підготовки до дострокових виборів не може знайти компромісу, сторони мають шукати новий формат переговорів. Таку позицію висловив Президент Віктор Ющенко: “У мене склалося враження, що над роботою робочої групи домінують дещо інші завдання. Є політичні сили, які за будь-яких обставин не будуть акцептувати дострокові вибори. Це є їхня політична позиція. Але наша мета, конструктивним, здоровим силам, – знайти консолідовану відповідь на поставлені питання. Нам треба шукати швидку відповідь на вихід із політичної кризи”.

Наразі ж і опозиція, і коаліція констатують, що робоча група зайшла у глухий кут. Юлія Тимошенко заявила: “Робота групи, яка має зняти кризу, практично на сьогодні зірвана. Отримати результат від цієї роботи буде надзвичайно важко”.

Опозиція звинувачує опонентів у затягуванні переговорного процесу і заявляє: якщо домовитися не вдасться, вибори мають відбутися 24 червня, про що йдеться в Указі Президента.

Представники ж коаліції висловлюють переконання, що раніше осені парламентські вибори провести не вдасться. Лідерка фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова: “Можна провести і 24. Але цілком зрозуміло, що без трьох політичних сил. Це не шантаж. Це не шантаж, це не поза така, це біль за громадян, які підтримують партії, що створили коаліцію”.

Учора перемовники зустрічалися за круглим столом у Президента. Зустріч закінчилася безрезультатно.

Тиждень тому Віктор Ющенко та Віктор Янукович домовилися про дострокові вибори та про створення робочої групи, яка має напрацювати необхідну юридично-правову базу.
XS
SM
MD
LG