Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто винен в аварії "Столичного експресу"? За скільки можна офіційно відкупитися від служби в армії? Хто сьогодні клянеться у вірності Конституції?


Ірина Біла Київ, 11 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Україна повернулася з майданів до нормального життя. Закінчилося свято стихійного народного волевиявлення, і настали будні з їхніми неодмінними атрибутами: сірістю, цинізмом, необхідністю думати і працювати. Як прогнозує “Газета 24”, у такій же буденній атмосфері відбудуться і вибори. Але політикам тепер доведеться знаходити приземленіші теми для спілкування з громадянами і давати значно конкретніші обіцянки на виборчих дільницях. І це називається розвитком демократії, пояснює видання у статті “Повернення з Майдану”.

“Не проґав “дня ікс”!” – у публікації під таким заголовком дописувач газети “День” Іван Дзюба наголошує, що зараз, як ніколи раніше, всі політики будуть клястися у вірності Конституції. Вчора “ще не тямив нічого, крім як прихопити задурно побільше державного майна або як ревізувати кишені дорогих співгромадян, а сьогодні вже насмерть стоїть мало що за дух, а й за букву закону! І вимагає, щоб не інакше як уся Європа, включно з Папою Римським, це його героїчне стояння оцінила й кинулася підтримувати!”. Більше з думкою Івана Дзюби можна ознайомитися в статті “Депутатська “поножовщина”, як апофеоз української демократії”.

Ніякого теракту на “Столичному експресі” не було, стверджують “Факти” і “Газета по-київськи”. Виявляється, електромеханік, намотавши на стрілочний механізм мотузку, спробував вручну втримати стрілку від неконтрольованого переводу колій. А чергова станції дала зелене світло і пропустила “Столичний експрес”. До аварії зі “Столичним експресом” зламану стрілку переводили за допомогою мотузки вже кілька днів, довідались журналісти. В інтерв’ю газеті “Київські відомості” знаний московський журналіст Матвій Ганапольський розповідає про рідний Львів, демократію і про те, як українців ненавидять жителі Білокам’яної. Стаття називається “Вибираю український базар”. Незабаром українським призовникам можна буде відкупитися від служби армії за 31 000 гривень. Через три місяці після того, як міністр оборони Анатолій Гриценко запропонував узаконити хабар за відмову служити в армії, профільний комітет ВР підготував відповідний законопроект. Подробиці і коментарі пропонує газета “Сегодня”.
XS
SM
MD
LG