Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ Польщі називає українсько-польські відносини досконалими і стратегічними


«Польща як член ЄС надалі буде адвокатом європейських та євроатлантичних бажань України. Однак ми не чинитимемо нічого проти волі народу України», — сказала Анна Фотиґа. За її словами, Польща намагатиметься довести також до лібералізації в ЄС візового режиму для громадян України.

На думку Анни Фотиґи, зокрема, українсько-польський проект футбольного чемпіонату Євро-2012 буде нагодою ще тісніших ділових відносин між обома державами.

«Польща як член ЄС надалі буде адвокатом європейських та євроатлантичних бажань України. Однак ми не чинитимемо нічого проти волі народу України», — сказала міністр у п’ятницю.

За її словами, Польща намагатиметься довести також до лібералізації в ЄС візового режиму для громадян України.

Про українсько-польське примирення міністр Анна Фотиґа сказала, що було просто дивом, коли минулого року в селі Павлокома, що в Підкарпатському регіоні, Президенти України Віктор Ющенко та Польщі Лех Качинський біля могил жертв українсько-польського збройного протистояння 1940-х років подали один одному руки на знак примирення.

Посилений політичний українсько-польський діалог відбувається на всіх рівнях: президентських адміністрацій, урядів. «Ми розраховуємо на те, що добрі українсько-польські відносини залишаться такими незалежно від політичних подій в Україні», — сказала Анна Фотиґа.

У польському Кракові відбувається енергетичний саміт шести європейських, кавказьких і середньоазійських держав. У ньому бере участь і Президент України Віктор Ющенко.

Говорячи про пріоритети польської закордонної політики, міністр закордонних справ Польщі Анна Фотиґа сказала, що першим завданням є енергетична безпека.
XS
SM
MD
LG