Доступність посилання

ТОП новини

Принаймні 67 осіб загинули від вибухів в Іраку, союзники «Аль-Каїди» стверджують, що захопили кілька американських солдатів


Міністерство внутрішніх справ Іраку оголосило, що не допускатиме на місця вибухів фото- й тележурналістів. Війська США в Іраку також оголосили, що передислокують до губернії Діяла на північний схід від Багдада понад 3 тисячі військовослужбовців.

Самогубець на замінованій вантажівці підірвався біля урядового будинку в місті Махмур у північній губернії Нінава; 50 осіб загинули й 70 поранені. В тому ж будинку є й штаб-квартира однієї з курдських політичних партій.

Вибух замінованого авта в центрі Багада вбив принаймні 17 осіб попри операцію з наведення безпеки, яка триває в столиці Іраку.

Міністерство внутрішніх справ Іраку оголосило, що не допускатиме на місця вибухів фото- й тележурналістів.

Мета заборони — залишити місце вибуху недоторканним до прибуття слідчих органів, не викривати особистості жертв і не давати терористам інформації про ефективність їхніх акцій.

Збройне угруповання, пов’язане з терористичною мережею «Аль-Каїда», заявляє, що захопило в суботньому бою «кілька» американських військових.

Кількість захоплених і доказів цих слів угруповання «Ісламська держава Ірак» у своїй заяві в інтернеті не навело.

У тому бою біля Махмудії на південь від Багдада загинули четверо американців та іракський перекладач і троє американських солдатів зникли безвісти.

Американські війська ведуть пошуки зниклих.

Війська США в Іраку також оголосили, що передислокують до губернії Діяла на північний схід від Багдада понад 3 тисячі військовослужбовців.

У цій губернії почастішали напади повстанців і акти насильства. Саме там у вибуху на дорозі минулого тижня загинули шість американських військових і російський журналіст.
XS
SM
MD
LG