Доступність посилання

ТОП новини

Рада ЄС погодилася на більшу регіональну співпрацю з країнами Чорного моря


Із пропозицією Єврокомісії збільшити регіональну співпрацю з країнами Чорного моря погодилися міністри закордонних справ країн ЄС під час зустрічі в Брюсселі.

Із пропозицією Єврокомісії збільшити регіональну співпрацю з країнами Чорного моря погодилися міністри закордонних справ країн ЄС під час зустрічі в Брюсселі. Вони зазначили, що така співпраця має розвиватися також і в рамках Європейської політики сусідства.

Євросоюз став ще більш зацікавленим у стабільності і добробуті в Чорноморському регіоні після того, як членами ЄС стали Болгарія і Румунія. Глави зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу привітали ініціативу Єврокомісії «Чорноморська співпраця», таким чином Брюссель хоче зміцнити співпрацю ЄС та країн Чорного моря у галузі енергетики, довкілля, транспорту, телекомунікацій, науки і технологій, юстиції і безпеки, а також демократії, дотримання прав людини, повазі до міжнародного законодавства та створення громадянського суспільства.

Враховуючи стратегічну важливість регіону Чорного моря для Євросоюзу, міністри закордонних справ ЄС запропонували Єврокомісії зробити в першій половині наступного року огляд того, як виконується ініціатива «Чорноморська співпраця».
XS
SM
MD
LG