Доступність посилання

ТОП новини

СБУ перешкодила прикордонникам затримати Миколу Мельниченка в аеропорту «Бориспіль», стверджує адвокат колишнього майора. Держприкордонслужба заперечила спробу такого затримання


За словами адвоката Мельниченка Павла Сичова, співробітники Державної прикордонної служби за наказом керівництва спробували затримати колишнього майора президентської охорони Мельниченка в аеропорту «Бориспіль» під час перетину ним кордону, щоб його обшукати. За даними Держприкордонслужби, контролери провели поглиблений огляд Мельниченка, чого й вимагало від них українське законодавство.

Микола Мельниченко
За словами адвоката Мельниченка Павла Сичова, співробітники Державної прикордонної служби за наказом керівництва спробували затримати колишнього майора президентської охорони Мельниченка під час перетину ним кордону, щоб його обшукати.

Цьому, за словами адвоката, перешкодили офіцери СБУ, які охороняють Мельниченка. Вони надали йому можливість відлетіти до родини в США.

Тим часом Державна прикордонна служба заперечуєінформацію адвоката Павла Сичова про спробу затримання Мельниченка.

За повідомленням прес-служби Держприкордонслужби, «Інформація, що потрапила в інтернет з посиланням на адвоката Мельниченка Павла Сичева, у такому вигляді не відповідає дійсності».

За даними Держприкордонслужби, контролери провели поглиблений огляд Мельниченка, чого й вимагало від них українське законодавство.

«Що стосується дій прикордонних контролерів, то вони зобов''язані проводити поглиблений огляд громадян, транспортних засобів і вантажів за наявності відповідної оперативної інформації або у разі виникнення підозр», – повідомляє прес-служба.

А сам Мельниченко із приводу інциденту в аеропорту «Бориспіль» заявив, що, прилетівши в Україну 21 травня, звернеться до Генеральної прокуратури й до Президента Віктора Ющенка з вимогою розслідувати це грубе порушення його прав і дати політичну оцінку діям керівника Держприкордонслужби Миколи Литвина.

У повідомленні зазначено, що Микола Литвин – брат Володимира Литвина, який був головою Адміністрації Президента Леоніда Кучми.

Микола Мельниченко проходить як важливий свідок у справі, у якій Володимир Литвин обвинувачується в підбурюванні Кучми до злочину, а у 2002 році парламентська слідча комісія одноголосно визнала його винним у смерті журналіста Георгія Гонгадзе.

Наприкінці минулого тижня, перебуваючи в Україні, Мельниченко зустрічався з Генеральним прокурором Святославом Піскуном.

Як повiдомила тоді прес-служба Генпрокуратури, на зустрічі йшлося, зокрема, про розкриття резонансних злочинiв iз залученням міжнародних експертiв.

Сказазано також, що Генпрокуратура вживає усiх необхідних заходiв для розслідування кримінальних справ, пов''язаних iз фактами загрози життю свiдка Мельниченка у кримiнальнiй справi за фактом убивства журналiста Георгiя Гонгадзе.

Мельниченко залишив Україну восени 2000 року, а у квiтнi 2001 року отримав полiтичний притулок у США. Вiн є основним фiгурантом так званого «касетного скандалу».
XS
SM
MD
LG