Доступність посилання

ТОП новини

Російська православна церква за кордоном об’єдналася з Російською православною церквою Московського патріархату


У Москві в Храмі Христа Спасителя Московський патріарх Алексій Другий та голова Російської православної церкви за кордоном митрополит Лавр підписали «Акт про канонічне спілкування».

Митрополит Лавр та Патріарх Алексій підписують «Акт про канонічне спілкування»
Московський патріарх Алексій Другий та голова Російської православної церкви за кордоном митрополит Лавр підписали в Москві в Храмі Христа Спасителя «Акт про канонічне спілкування». Висловлюючи урочисту промову, російський патріарх сказав, що підписаним актом долається церковне роз’єднання.

«Долається успадковане з часів революції та громадянської війни протистояння. У суспільстві зміцнюється церква, відроджується наша Вітчизна», – наголосив Алексій Другий.

Згідно з актом возз''єднання, Церква за кордоном, яка нараховує 500 тисяч віруючих у 30 країнах, залишає за собою все своє закордонне майно та право призначати священиків. А Московський патріархат матиме право затверджувати нових лідерів закордонної церкви. Крім того, закордонні російські православні відтепер згадуватимуть Московського патріарха під час літургії.

На церемонії були присутні президент Росії Володимир Путін, декілька тисяч російських та закордонних прочан, а також сотні журналістів.

Церкви розділилася у 1920-х роках. Духовенство і миряни, що емігрували за кордон, розірвали стосунки з Московським патріархатом, який задекларував лояльність радянській владі.

Матеріали до теми:

• Возз''єднання Російської православної церкви
XS
SM
MD
LG