Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група погодила в четвер іще низку питань для проведення дострокових виборів і продовжить роботу в п’ятницю


За першими планами, робоча група мала до середи узгодити, а парламент ухвалити необхідний для проведення виборів пакет документів. У середу Президент і Прем’єр-міністр дали робочій групі ще два дні, до п’ятниці.

Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко після закінчення засідання робочої групи з підготовки документів, необхідних для забезпечення проведення дострокових парламентських виборів додав, що потрібно узгодити ще певні принципові питання.

Він вважає, що для цього необхідно провести заплпановане на п’ятницю засідання Ради національної безпеки і оборони, оскільки є багато питань, що потребують обговорення на високому рівні за участю керівників країни та керівників силових структур.

У четвер робоча група працювала дуже ефективно і розглянула всі питання порядку денного, повідомив інший її учасник Леонід Кравчук.

Серед них — зміни до бюджету, пов’язані з фінансуванням дострокових виборів, і зміни до закону про статус народного депутата.

За словами Кравчука, у п’ятницю робочій групі залишилося розглянути ще два документи, після чого можна буде складати «таблицю непогодженостей», які група буде розглядати далі.

Один із цих документів — заяви партій про внесення змін до Конституції.

Також у п’ятницю мають обговорити низку розбіжностей щодо закону про вибори, сказав перший заступник голови Секретаріату Президента Іван Васюник.

Цього ж дня, додав він, робоча група має обговорити й процедуру остаточної підготовки й ухвалення синхронних рішень Президента й Верховної Ради, серед того й можливість пакетного голосування.

4 травня Президент і Прем’єр-міністр домовилися про проведення дострокових парламентських виборів і про створення робочої групи для підготовки нормативно-правової бази для проведення виборів.

За першими планами, робоча група мала до середи узгодити, а парламент ухвалити необхідний для проведення виборів пакет документів.

У середу Президент і Прем’єр-міністр дали робочій групі ще два дні, до п’ятниці.
XS
SM
MD
LG