Доступність посилання

ТОП новини

Саміт ЄС — Росія в Самарі розпочався з неформальної зустрічі і затримань активістів і правозахисників


Саміт відбувається на тлі суперечок між Росією та ЄС.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель та голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу у четвер прибули до Росії, де провели останні підготовчі розмови з російським Президентом Владіміром Путіним напередодні офіційної частини саміту Росія — ЄС, що відбудеться в п’ятницю в санаторії на Волзі за 200 кілометрів від Самари.

Саміт відбувається на тлі суперечок між Росією та ЄС. До них належать, зокрема, плани США розташувати системи ПРО у Східній Європі, скандал навколо пам’ятника радянським солдатам в Естонії та російське ембарго на поставки м’ясної продукції з Польщі. З огляду на це ухвалення на саміті нової угоди про партнерство між Росією та ЄС уже не планується.

Тим часом у Самарі напередодні проведення там «Маршу незгодних» затримали виконавчого директора Об’єднаного громадянського фронту Дєніса Білунова. Це сталося безпосередньо на вокзалі. У Білунова відібрали гроші, бо вони видалися правоохоронцям фальшивими.

А в Москві, в аеропорту Шеремєтьєво, затримали заступника голови московського бюро правозахисної організації «Г’юман райтс воч» Александра Петрова. Міліція засумнівалася в правдивості його авіаквитка.
XS
SM
MD
LG